İlköğretim okullarında da tam gün eğitim yapılması öğrenci velilerini kaygılandırıyor. Vakti olan veliler çocuklarına öğle molasında yemek getirirken, gelemeyen velilerin çocukları ise kendi başlarının çaresine bakıyor. Veliler, öğle arasında okulda kimse kalmadığını da dile getirerek, okula girenin çıkanın belli olmadığını ifade ediyor.

Tam gün eğitim öğretim sisteminden dolayı çok tedirgin olduklarını ifade eden öğrenci velisi Neslihan Küncü, “Osmaniye merkezde bulunan Saim Bey İlköğretim Okulu'ndaki çocuklarımız 1 saatlik öğle arasında Allah’a emanet.” şeklinde endişesini dile getirdi.
Çocuklarının sabah 8.30'da derse başladıklarını ve tam gün eğitim gördüklerini söyleyen öğrenci velisi Neslihan Küncü, “Çocuklarımızı ortamın kötü olmasından dolayı sabah okula getiriyoruz. Saat 12'de çocuğun eve gelip yemek yiyip geri gelmesi çok zor. Ben de diğer veliler gibi çocuklarımızın yemeklerini okula getiriyorum. Saat 12 olunca okulda ne müdür ne öğretmen ne de nöbetçi oluyor, okul boşalıyor. Okulun 2 kapısı da açık, elini kolunu sallayarak herkes girip çıkıyor. Okulun karşısında parkta her an bir kaza ile istenmeyen olaylar yaşanması kaçınılmaz. Tabiri caizse çocuklarımız Allah'a emanet yaşıyorlar.” dedi.

Okul idaresi ile defeatle görüştüklerini ve olayı il milli eğitim müdürlüğüne de taşımalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını anlatan Küncü, “Saat 13.00'te ders tekrar başlıyor, yani 1,5 saat ders görmek için 1 saat bekliyorlar. Öğle arasında okul bahçesi tam bir açık yemekhaneye dönüyor. İşlerinden dolayı velisi gelemeyen çocuklar 1 saat sağda solda dolaşıyor. Çocuğun birinin başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek? Bir acı yaşanınca sorumlusu kim olacak? Biz okul saatlerinin değişmesini istiyoruz.” diye konuştu.

4. sınıfa giden öğrenci ise kendisinin büyük olduğunu belirterek, “Ben 4 sınıfta okuyorum ama 1. sınıfa giden kuzenlerim var. 7 yaşında kuzenim tek başına okuldan çıkıp parkta oynamaya gidiyor.” dedi.

1,5 yaşında çocuğu ile okuldaki çocuğuna yemek getiren ismini vermek istemeyen öğrenci velisi, "Çocuğumu bırakacak birisi yok. Kışın çocuğumu kime bırakıp sürekli çocuğuma nasıl yemek getireceğim? Benim çocuğumun başına bir iş gelirse sorumlusu kim olacak?" diye sordu.

Okul idaresi ise öğlen saatinde öğretmen ve okul idaresinin yemek arasında olduğunu ve Bakanlığın yayımladığı yönetmeliği uyguladıklarını belirtti. Eğitimciler, tam gün eğitim yapılmasını Bakanlığın istediğini dile getirerek, kendilerini savundu.