Mardin’in Nusaybin ilçesinde yapılan şafak operasyonunda gözaltına alınan şahısların 3 gündür bırakılmadığını söyleyen yakınları, duruma tepki gösterdi.

3 gün önce Nusaybin’de sabah saatlerinde çok sayıda zırhlı araçla Girmeli Mahallesi'ne gelen jandarma ekipleri, daha önceden belirledikleri evlerde arama yapmıştı. Aramalarda, Siraç D., Ramazan A., Kutbettin O., Hakan Ş., Tayfur S., Muzaffer A. ve ismi öğrenilmeyen 1 kişi gözaltına alınmıştı. Arama ve gözaltıların gerekçesi olarak, jandarmaya yapılan ihbar olduğu ailelere bildirilmişti. Gözaltına alınan 7 şahıs, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

OĞLU 3 GÜNDÜR GÖZALTINDA OLAN BABA TEPKİ GÖSTERDİ

Gözaltına alınan şahıslardan 16 yaşdaki Hakan Ş.'nin babası Hakkı Ş., 90'lı yıllarda dağa çıkan amcasının fotoğrafından dolayı oğlunun gözaltına alındığını öne sürdü. Hakkı Ş., "Oğlum 3 gündür gözaltında. Bugün mahkemeye çıkarıldı, ancak ek süre istendi. Bu ne anlama geliyor? Acaba oğluma baskı mı uygulanıyor? Bu ek sürenin istenmesinden bir anlam çıkarmadım. 16 yaşında bir çocuğun 3 gün gözaltında tutulması kabul edilemez.’’ diye tepki gösterildi.