Sivaslı Eset Yıldırım, 22 yaşındaki oğlu Emre Can Yıldırım'ın cezaevinde canına kıyması sonrasında cezaevi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Eşini de oğlundan bir hafta önce kaybeden acılı baba, "24 saat içinde oğlumu harcadılar, intihar edecek biri değildi. Ömrün yettiğince bunlarla uğraşacağım. Benim çocuğum yandı, bari başkasının çocuğu yanmasın." dedi.

2 hafta önce kapalı cezaevinde intihar eden Emre Can’ın babası Eset Yıldırım, cezaevi yönetimi hakkında, gerekli suç duyusunda bulunduğunu belirterek, 22 Nisan akşamı polis aradı; ‘Oğlunu tutukladık cezaevine götürüyoruz’ dedi. 2 ay 10 gün ceza almıştı. 10 gününü yatıp sonra denetimli olarak serbest kalacaktı. Oğlumla konuştum, elbiselerini istedi ve merak etmememi söyledi. Oğlumu 22 Nisan akşamı cezaevine teslim ettiler, 23 Nisan akşam 18.30’da ise cesedini teslim ettiler. Ben onlara canlı teslim ettim, onlar bir gün sonra cansız olarak teslim etti.” ifadelerini kullandı.

"CEZAEVİNİN İHMALKÂRLIĞI"

23 Nisan akşamı cezaevi 2. Müdürü'nün kendisini arayarak, 'oğlun cezaevinde kendini astı, intihar etti'dediğini aktaran acılı baba şöyle devam etti:
"Bana bu acı haberi verdi, ‘başın sağ olsun’ diyor. Sanki ‘biz bunları ettik, senin de gözün aydın’ demek mi istiyor? Madem intihar etti gerçi intihar olduğuna inanmıyorum Bunun bir yolu yordamı vardır. Ya beni çağır ya da uygun bir şekilde anlat. Kız çocuğum yanımdaydı, kendini yerlere attı. Sen nasıl böyle acı bir haberi bu şekilde veriyorsun. Ben bunlardan davacıyım, şikâyetçiyim. Bu cezaevi yönetiminin ihmalkârlığı. Bu çocuk 24 saat içinde nasıl oldu da intihar etti. Çocuk kendini burada da asardı, bunu yapacak biri değil. 24 saat içinde benim çocuğumu harcadılar. Dilsiz biriyle tehcir evine koymuşlar. Çarşafın sökülmesi, banyo bataryasına asılması akıl fikir işi değil. Buna aklım ermedi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Yıldırm, “Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum; Bu çocuk 24 saat içinde bunu niye planladı. Bunun araştırılarak gerekli işlemlerin yapılmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyorum. İhmali olan görevlilerin cezalandırılmasını istiyorum. Cumhurbaşkanından bunu özellikle rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

“OTOPSİ RAPORUNU BEKLİYORUM”

Cezaevi yönetimi hakkında davacı olduğunu ve otopsi raporlarını beklediğini kaydeden Eset Yıldırım, "Daha kapsamlı olarak uğraşacağım bunlarla. Ömrüm yettiği müddetçe bunlarla uğraşacağım. 21 yaşında delikanlı, 24 saat içinde harcadılar. 1.85 boyunda, tabutlara sığmadı. Senin hiç mi kameran yok, orası çiftlik mi, hiç mi ilgilenilmiyor? Benim çocuğum yandı bari başkasının çocuğu yanmasın. Benim ciğerim yandı, bunlardan davacıyım.” ifadelerini kullandı.

22 Nisan günü polis tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki Emre Can, tutuklandıktan sonra akşam cezaevine teslim edilmiş, 23 Nisan günü ise cezaevinde intihar ettiği belirtilmişti.