Ataköy’de bıçaklanarak öldürülen lise öğrencisi Ömer Fatih Öztürkler'in katil zanlısının yakalanmadığı gerekçesiyle ailesiyle birlikte kalabalık bir grup eylem yaptı. Çocuklarını okula gönderemediklerini ifade eden Ömer Fatih'in babası, “Ne yapalım çocuklarımıza çelik yelek mi giydirelim?” diye konuştu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a da seslenen aile, parası ve gücü olanın korunduğunu savundu.

Ataköy’de yan bakma nedeniyle çıktığı belirtilen olayda bıçaklanarak öldürülen Ömer Fatih Öztürkler için ailesi yakınları ve kalabalık bir grup eylem yaptı. Ataköy’de Öztürkler ailesinin oturduğu evin önünde başlayan eylem katil zanlısının oturduğu belirtilen Ataköy Konakları’nın önünde devam etti. Grup katil zanlısının kaçırıldığını ve yakalanmadığını ileri sürdü.

Baba Harun Öztürkler, “İlk baştan Özgecan’ın ailesine Fırat’ın ailesine başsağlığı diliyorum. Bu caniliğin durması için bu toplu yürüyüşlerin yapılmasını arzu ediyorum milletimizden. Akan kanların durmasını istiyoruz. Bugün bizim başımıza geldi yarın başkasının başına gelmeyecek diye bir şey yok. Kanunların düzelmesi, yapanların yanına kar kalmaması, böyle kaçırılmamaları, parası olanın gücü olanın çocuğunu kaçırıp orada burada saklaması hiç iyi değil. Getirsin teslim etsinler. Bizim yüreğimiz yanıyor. Hergün gençler ölüyor. Nedenini bir araştırsınlar nedir neden böyle oluyor?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen baba Öztürkler, “Sayın Cumhurbaşkanı, kınamıyoruz ama Amerika’da 3 tane Müslüman genç öldürüldü diye ortalığı ayağa kaldırdı. Bizim için niye ayağa kaldırmıyorlar, niye ayağa kalkmıyorlar? Bunlardan bunu talep ediyoruz. Katili istiyoruz. Katili anası babası getirsin Türk adaletine teslim etsin. Adalet gereğini yapar. Haklıysa haklı haksızsa haksız. Haklıysa çıkar gider biz de boynumuzu bükeriz. Haksızsa cezasını çeker. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanım tekrar ediyorum memuruna sahip çık paralıya sahip çıkmasınlar.” dedi.

Anne Semra Öztürkler de “Haksızın yanında durmayın haklının yanına geçsinler. Benim çocuğum bir hiç uğruna gitti. Bu millet bu devlet nerde? Kadın hakları, kadın şiddetini manşet manşet geçiyorlar. Çocuk katillerini niye geçmiyorlar. Benim çocuğum gitti. Katili bir an önce bulsun getirsinler. Devlete sesleniyorum. Devlet devletliğini yapsın şu çocuk canilerine dur desin. Artık yeter.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımıza çelik yelek mi alalım?” diye soran baba Öztürkler, “Okula göndermeyelim mi? Kız çocuğum okula gidemiyor korkusundan. ‘Korkuyorum baba’ diyor. Analar babalar çocuklarını nasıl okula gönderecek? Bu nasıl düzen olacak? Özgecan’ın Fırat’ın günahı neydi? Sebep nedir, niye öldürüyorsunuz? Çelik yelek mi alalım çocuklarımıza? Analar babalar çocuklarınıza çelik yelek giydirin cani çok. Çocuklarınıza güvenlik tutun. Türkiye Cumhuriyeti şu an sizin çocuklarınızı koruyamıyor.” şeklinde konuştu.

Grup daha sonra katil zanlısı olduğu belirtilen gencin oturduğu Ataköy Konakları’nın önüne yürüdü. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup katillerin yakalanmasını istedi.

Burada da konuşan baba Öztürkler, “Parası olan yakalanmaz, parası olan yaşar bu ülkede. Ne yapalım yani biz mi bulalım? Cezasını biz mi verelim? Biz diyoruz ki siz yapın bize bırakmayın. 8 kişinin tutuklanmasını istiyorum. Bunlar bu suçu işlemişler, çete çete.” dedi.

Ölen Öztürkler’in dayısı Orhan Manap, “Lise son sınıf öğrencisi hiç uğruna bana neden baktınız diye katlediliyor. Katleden çocuk telefonla arkadaşlarını çağırıyor 9 kişi oluyor. Dokuzu da bu sitede oturuyor. Katiller bu sitede oturan katillerin hiçbirisi yakalanmıyor. Sadece bu sitenin kapıcısının oğlunu yakalıyorlar tutuklanıyor. Peki diğer 9 kişi neden tutuklanmıyor. Bu sitelerin her tarafında kamera var. Katili evine getiren amcası neden tutuklanmadı? Amcası itiraf ediyor ben eve getirdim ordan sonra kayboldu diyor. Bu çocuğun kanı nasıl yerde kalacak. Bir kapıcının oğlu bedeli o mu ödeyecek?” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup cinayetin işlendiği yere yürüyüşe geçti. Caddeyi kısa bir süre trafiği kesen grup, oturma eylemi yaptı. Bu sırada bazı araçların korna çalması üzerine sinirlenen bazı eylemciler bunlara saldırmak istedi. Diğer eylemciler araya girerek engelledi.

Grup daha sonra cinayetin işlendiği yere gitti. Burada karanfil bırakan baba ve anne, gözyaşlarını tutamadı. Anne Semra Öztürkler uzun süre feryat etti.