Diyarbakır Lice’de şehit düşen Jandarma Astsubay Metin Aydemir’in (24) Erzurum’daki baba ocağına ateş düştü. Oğlunun şehit olmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sorumluluğunun bulunduğunu söyleyen gözü yaşlı baba Taha Tahsin Aydemir, "Tayyip Erdoğan’a diyorum, Selahattin Demirtaş'a diyorum. Bugün benim çocuğum şehit olmuşsa, ikisi sorumludur başkası değil.” dedi.

Dün Diyarbakır Lice’de şehit olan Jandarma Astsubay Metin Aydemir’in cenazesi Diyarbakır’da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Erzurum’a getirildi. 9 çocuk babası Taha Tahsin Aydemir'e acılı haber dün gece saatlerinde polisler tarafından bildirildi. Oğlunun şehadet haberiyle yıkılan baba gözyaşlarına boğuldu. Şehidin Erzurum merkez Palandöken ilçesi Kazım Yurdalan Mahallesi’ndeki babaevinin duvarına Türk bayrağı asıldı. Baba Aydemir, evinin önünde taziyeleri kabul etti. 9 çocuk babası Aydemir’in en büyük oğlu olan şehit Metin Aydemir, 4 yıllık askerdi. Diyarbakır Kulp’ta görevli olan Aydemir, geçici olarak Lice’de görevlendirilmişti.

Oğlunun şehit edilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sorumlu tutan baba Aydemir, "Kader böyledir. Benim çocuğumla birlikte bir tane de batılı şehit olmuştur. Hepimiz din kardeşiyiz. İnşallah bu memleket bölünmeyecek. Üç tane Ermeninin oyununa gelmeyeceğiz. Yani dağdakilerin de anası babası var. Eğer kandırılmışlarsa, zorla götürülmüşse, onların da anası babası vardır. Onlar da öldüğü zaman annesi babası ağlayacak. Ama biz buna dur diyeceğiz. Yani baştakiler, Tayyip Erdoğan’a diyorum, Selahattin Demirtaş’a diyorum; bugün benim çocuğum şehit olmuşsa bunların sorumlusu sizsiniz, başkası değil. Tabii ki çatışma olduğunda ya o ölecektir ya da o. Sorumlu olan iki kişidir. Bu ateşe bir su serpsinler, çözüm bulsunlar, başkasının canı yanmasın.” dedi.

Bir şehit yakını da bakanların çocuklarının sınır karakollarında görev almamasına tepki göstererek, "Çocuklarımızın kanlarından ellerini çeksinler. Erkeklerse çocuklarını sınır karakollarına göndersinler.” şeklinde tepki gösterdi. Şehit astsubayın Türk bayrağına sarılı cenazesi, baba evine getirildikten sonra cenaze namazı için Atatürk Üniversitesi Camii'ne götürüldü.