Mersin'de 'işe gidiyorum' diyerek evinden ayrılan oğlu Hasan'dan (18) bir haftadır haber alamayan anne Hüsna Yüzgül'ün gözyaşları yürek burktu. En son oğlunun telefonu ile arayan bir kişinin "Oğlun elimizde, polise jandarmaya haber vermeyeceksin" dedikten sonra telefonu yüzlerine kapatması ile şoka giren anne, oğlunun kötü kişilerin eline düşmesinden endişe ediyor. Oğlunun fotoğrafına sarılan anne, "Ciğerim parçalandı, oğlum. Benim oğlum gelirse ben ayağına kapanırım. Bebeğim. Hasan geri dön eve. Kurban olurum sana. Ben sizi babasız büyüttüm." diye ağıtlar yaktı.

Merkez Toroslar ilçesi Kurdali Mahallesi 100069 Sokak üzerindeki baraka şeklindeki bir evde oturan Yüzgül ailesi, 7 günden beri kayıp olan oğullarını arıyor. Aslen Muşlu olan ve eşinin terk etmesi üzerine 4 çocuğunu kendisi büyüten anne Hüsna Yüzgül'ün gözyaşları 'işe gidiyorum' diyerek evden ayrılan oğlunun bir daha dönmemesi nedeniyle 7 gündür dinmiyor. Oğlunun fotoğrafını öperek acısını ve hasretini dindirmeye çalışan anne, oğlunun seçim günü sabah oy kullanmak için evden çıktığını ifade etti. Hüsna Yüzgül, oyunu kullandıktan sonra eve geldiğini ve birlikte kahvaltı yapıp sohbet ettiklerini söyledi. Otelde çalışan oğlunun daha sonra kıyafetlerini bir poşete koyarak 'işe gidiyorum' diyerek evden ayrıldığını ifade eden anne Yüzgül, "Çok akıllı, efendi saygılı bir çocuktu. Akşam oldu ablasını aramış. Beni merak etmeyin gececi olarak kalacağım demiş. Biz de tamam dedik. İçimiz rahatladı ancak sabah oldu yine gelmedi. Telefonuna ulaşamadım. Öğle vakti yine aradım ulaşamadım. Akşam diğer oğluma söyledim, o da merak etmememi arkadaşlarının yanında olabileceğini söyledi." diye konuştu.

Akşam olunca oğlunun telefonu ile birilerinin arayarak "Selamünaleyküm kardeş, ben sana bir şey söyleyeceğim, jandarmaya, polise haber vermeyeceksin. Hasan elimizdedir’ deyip telefonu kapattığını anlatan Yüzgül şöyle devam etti: "O günden sonra aradık, otele gitmemiş, nereye gitti ise onu bulamadık. Polise, savcılığa dilekçe yazdık. Hiçbirisinden bir haber çıkmadı. O günden beri oğlumdan haber alamıyorum. Çok endişeleniyorum. Korkuyorum."

Ağabeyi Halil Yüzgül ise "Seçimlerden bir gün sonra idi, akşam eve geldim. Ev telefonu çaldı. Bir kişi 'Hasan bizim yanımızdadır, sakın onu arayıp sormayın. Polise jandarmaya da haber vermeyin' dedi. Yüzüme kapattı. O kapatması ile ben yıkıldım. Karakola gittik. Kayıp müracaatında bulunduk. Bazı arkadaşlarına 'biz Antalya'ya gezmeye gideceğiz. Bazılarına araba kiralayacağız. Gidip gezip tozacağız' demiş. Hayatından endişe ediyoruz." ifadelerini kullandı.