İzmir'in Bornova ilçesinde bıçakla öldürülen oğlunun katil zanlısının 40 gündür yakalanamadığını belirten Ali Dolu, kendisi ve ailesinin can güvenliğinden endişeli. Polisten bir cevap alamayan acılı baba, faillerin bir an önce yakalanması için kapı kapı geziyor. Tek başına mücadele verdiğini belirten Dolu, “Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na kadar gideceğim. Bizim de can güvenliğimiz yok. Hangi kapıyı çalsam, bana başka bir yol gösteriyorlar. Oğlumun katili, aradan 40 gün geçmesine rağmen hala yakalanamadı.” dedi.

Vaka, 11 Temmuz 2015 tarihinde, Karşıyaka ilçesi Naldöken semtinde meydana geldi. Bir yemek dağıtım firmasında çalışan 2 çocuk babası 31 yaşındaki Eyüp Dolu, kahvehanede tartıştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Dolu, 12 Temmuz saat 02.30 sıralarında hayatını kaybetti. Polis, kaçan zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

BABASI KAPI KAPI GEZİYOR

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden babası Ali Dolu, oğlunun kim tarafından ve neden öldürüldüğünü bilmediklerini, bugüne kadar katilinin bir türlü yakalanamamasına anlam veremediklerini söyledi. Emniyet ile savcılık arasında bütün kapıları çaldığını belirten Ali Dolu, “Menemen'de çalışıyorum. Oğlumun bıçaklandığını söylediler. Hastaneye kaldırıldı. Geceyarısı yaşamını yitirdi. Polis, bana gelip bazı resimler gösterip sorular sorup gidiyor ama oğlumun katili hala bulunamadı. Kaçarken kamera görüntüleri de var ama bugüne kadar bir türlü yakalanamadı. Katil yakalanamadığı için biz de tedirgin durumdayız.” dedi.

Elinde oğlunun fotoğrafıyla dolaşıp katilin yakalanması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyen Dolu, “Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na kadar gideceğim. Bizim de can güvenliğimiz yok. Hangi kapıyı çalsam, bana başka bir yol gösteriyorlar. Oğlumun katili, aradan 40 gün geçmesine rağmen hala yakalanamadı. Ben bu işin peşini bırakmayacağım, sonuna kadar takipçisi olacağım.” diye konuştu.