Oğlunun öldüğünü televizyondan öğrenen Suriyeli kadın, büyük bir acı yaşadı.

Suriyeli Kemal El Oti, geçtiğimiz günlerde Esed güçlerinin Humus kentine düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti. Ülkesinde çıkan savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve iki kızıyla Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan anne Hulud El Oti ise oğlunun vefatından televizyon izlerken tesadüfen haberdar oldu.

Anne el Oti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun Suriye'nin huzuru için kendini feda ettiğini belirtti. Olaylar sırasında kızları ile Türkiye'ye sığındığını ifade eden acılı anne, oğlunun ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında yer alarak rejim güçlerine karşı savaştığını anlattı.

Olayın ardından Suriye'ye gittiklerini anlatan el Oti, şunları kaydetti:

"Günlerce Humus'ta kaldık ama oğlumun bırakın cenazesini mezarına daha ulaşamadık. O bizim her şeyimizdi. Keşke oğlum yaşasaydı, o dünyaya değerdi. Kız kardeşleri hasta olduğu için hiç evlenmedi. Kendini değil bizi düşündü. Acımız çok büyük."

Türkiye'nin dost elini hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren el Oti, yaklaşık 3 yıldan bu yana devam eden olaylarda birçok annenin evladını kaybettiğini, kendisininden onlardan sadece biri olduğunu anlattı.

Her şeylerini bırakarak Türkiye'ye geldiklerini aktaran el Oti, ülkesinde yaşanan zulmün bitmesi için dua ettiğini vurguladı.

Oğlunun ölümüyle büyük bir acı yaşadıklarını belirten yaşlı kadın, "Mezarı nerede bilmiyorum. Ona hasretiz. Çadır kentte televizyon izlerken onun öldüğünü öğrendik. Haberde oğlumun isminden bahsettiler, hemen Humus'a gittik ancak Esed'e bağlı güçler cenazeyi göstermedi" diye konuştu

- Ağlamaktan gözlerini kaybetti

Türkiye'ye kaçtıklarında geride bıraktıkları yakınlarından da uzun süre haber alamadıklarının altını çizen el Otil, şöyle konuştu:

"Ben ve kızlarım oğlumuza çok bağlıydık. Hasta olan kızım ağlamaktan gözlerini kaybetti. O artık göremiyor. Tedavisi için yardım bekliyoruz. Kızıma mı üzüleyim oğluma mı gerçekten çok büyük bir acı yaşıyoruz. Allah kimsenin başına böyle bir olay yaşatmasın."

Helak El Oti de ağabeyinin hayatını kaybettiğini öğrendiğinde çok üzüldüğünü ve ağlamaktan gözlerini kaybettiğini söyledi.