Hatay’ın Hassa ilçesinde protokol üyeleri Çanakkale Zaferi'nin 100’üncü yılı dolayısıyla kendi elleriyle savaşta askerlerimizin içtiği 'Asker Tayını' elleriyle öğrencilere dağıttı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Akbez İlkokulunda düzenlenen törende Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürkan Kabakçı, Belediye Başkan V. Seyfettin Araz, Sınır Bölük Komutanı Yüzbaşı Deha Karasimav, İlçe Emniyet Amiri Murat Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedirhan Umaç, Hatay Muharip Gaziler Hassa Şubesi Başkanı Abdulkerim Polat, kurum amirleri ve velilerin katılımıyla Çanakkale’de vatan uğruna canını ortaya koyan askerleri yad etmek ve onları anlamak için bugün öğle yemeklerinde bir değişiklik yaptı.

İlçe Kaymakamı ve resmi erkan, Çanakkale Savaşı´nda yokluklar içinde düşmanla çarpışan Mehmetçiklerin yemeği olan ‘Asker Tayını´ ile karınlarını doyurdular. Buğday çorbası, üzüm hoşafı ile ekmekten oluşan ‘Asker Tayını´ ile karnını doyuran ve duygulu anlar yaşayan resmi erkan, veliler ve öğrenciler, Çanakkale Savaşı’nın ne şartlarda kazanıldığını hafızalarında bir kez daha canlandırdılar. Minik yüreklere Çanakkale Ruhunu nakşettiler.