Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci Kampüsü önünde toplanan öğrenciler, polisle işbirliği yaptığı ve kendilerini fişlediğini öne sürdükleri güvenlik amirini kampüsten dışarı attı.

Cebeci Kampüsü önünde toplanan öğrenciler önceki gün Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) çıkan silahlı kavgayı ve sonrasında yaşananları protesto etti. Kampüs önünde kısa bir açıklama yapan öğrenciler, okula silahın nasıl sokulduğunu sordu. Açıklamanın ardından grup, içeri doğru yöneldi. Bu sırada öğrenciler, girişteki güvenlik amiriyle tartışmaya başladı. Güvenlik amirinin etrafını saran öğrenciler, amiri kendilerini fişlemek ve polisle işbirliği yapmakla suçladı. Gruplar, amir arasında gerginlik yaşandı. Diğer güvenlik görevlilerinin olaya müdahil olmadığı görüldü.
Çıkan tartışma sonunda öğrenciler güvenlik amirini iterek, kampüs dışına çıkardı. Bir öğrencinin güvenlik amirinin boynundaki kimliği kontrol ettiği görüldü. Okulda kendilerini fişleyen güvenlikçi istemediklerini ve bu kişilerle mücadele edeceklerini vurgulayan öğrenciler, kampüse geri döndü. Bir süre kapıda bekleyen güvenlik amiri ise öğrencilerin dağılmasıyla fakülteye girdi.