Muş Demokratik Öğrenci Derneği, Muş Alparslan Üniversitesi kampüs alanında Nevruz Bayramı'nı kutladı. İzinsiz düzenlenen Nevruz etkinliğine üniversite yönetimi müdahale etmedi. Öğrenciler hep bir ağızdan türküler söyledi, halaylar çekti.

Yaklaşık iki saat süren Nevruz kutlamasına üniversite yönetiminden bir müdahale gelmedi. Öğrencilerin Nevruz kutlaması nedeniyle üniversitenin kampüs girişinde özel güvenlik ekipleri içeri giren çıkanları aradı, Nevruz alanında yine güvenlikçiler hazırdı, fakat güvenlik müdürünün emri ile öğrencilere kimse müdahale etmedi.

“NEVRUZ'U ÖZGÜRCE KUTLAMAK İSTİYORUZ”

Muş Demokratik Öğrenci Derneği (MED-DER) tarafından düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, Nevruz Bayramı'nı özgürce kutlamak istediklerini söylediler. Daha önce kutlanan Nevruz etkinliklerinde birçok arkadaşlarının uzaklaştırma ve çeşitli cezalar aldığını ifade eden öğrenciler, şunları söylediler:

“Baharın gelişi olan Nevruz'u kampüste özgürce kutlamamız için bizlere izin vermiyorlar. Hepimizi yani üniversite öğrencilerini kampuse girerken aradılar. Bunların baskılarına karşı asla yılmayacağız, bayramımızı onların istediği gibi değil olması gerektiği gibi kutlayacağız. Arkadaşlarımızı soruşturmalarla, tehditlerle, notlarla, baskılarla korkutmaya çalışıyorlar. Biz sadece üniversitenin özgür olmasını istiyoruz birkaç kişinin diktatörlüğünde sanki bir fabrika gibi işletilmesini istemiyoruz. Özgür üniversiteden medeni bir dünyaya” diyorsunuz nerede özgürlük, daha Nevruz'u kutlamamıza izin vermiyorsunuz. Biz sorun çıkarmıyoruz ama sizin istediğiniz bu, bizim haklarımızı göz ardı ederek üzerimizden siyaset yapıyorsunuz.” Kutlama sloganları atan, Kürtçe şarkılar söyleyen öğrenciler bir süre sonra dağılarak derslerine girdiler.