Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başladı. Öğrenciler sınava girecekleri okullara aileleri ile birlikte geldi. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.

Geç kalarak stres yaşamak istemeyen öğrenciler, dakikalar önce sınav merkezlerine akın etti. Giriş kapılarında üzerleri aranan adaylar sırayla salonlara alındı. İstanbul Üniversitesi'nde sınava giren öğrencilerin aileleri dua ederek ve Kur'an okuyarak çocuklarına destek verdi. Ailelerin de öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlendi.

Sınava giren çocuğunu dualarla teselli ettiğini söyleyen Saliha Akat, “Heyecan var. Zaten heyecandan çocuğum sabaha kadar uyuyamadı. Ben de onunla birlikte sınava girdim.” dedi.

Geç kaldığı için sınava giremeyen bir öğrenci ise bir yılının boşa gittiğini belirterek, “Bir senedir hazırlanıyoruz. Torpili olanlar giriyor biz giremiyoruz. Bizden sonra girenleri görmedik ama bir tanıdığımız olsaydı girerdik.” ifadelerini kullandı.

Çocuğu içeri girdikten sonra sakinleştiğini ifade eden Hanife gülen ise, “Rahatız şuanda, sakinleştik. İnşallah dualar faydalı olur, kabul olur dualarımız.” diye konuştu.