Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji’nde geleneksel hale gelen ve bu yıl beşincisi düzenlenen T-Shirt Design (Tişört Tasarım) Yarışması'nda öğrenciler tişört üzerine boya ile yazdıkları İngilizce kelime ve kalıplarla dereceye girmeye çalıştı.

Öğrencilerin, iletişim, özgürlük, kendini ifade etme ve reklam gibi temaların yanında ilginç sloganlar ve deyimlerle iç dünyalarını farklı bir şekilde dışa yansıtmasının hedeflendiği yarışmada öğrendikleri İngilizce kelime ve kalıpları eğlenceli bir şekilde kullanabilmesi amaçlandı. Öğrenciler, jüri üyelerine tişörtlerindeki mesajı anlatmaya çalışırken, jüri üyeleri de titiz inceleme ile puanlamasını yaptı.

Özel Fatih Koleji Müdürü Ahmet Arıkçı, düzenlenen yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Sosyal aktivite çalışmaları arasında bu sene beşinci kez düzenlenen T-Shirt Design Yarışması'na da öğrencilerimizin çok güzel eserlerle katıldığını gördük. Öğrenciler, öğrendikleri İngilizceyi farklı bir şekilde yansıttılar. Yarışma jüri üyeleri, öğrencilerin yaptıkları çalışmaları derecelendirmekte oldukça zorlandı. Yapılan çalışmalar içerisinde çok orijinal eserler vardı."

İngilizce Zümre Başkanı Dinçer Çınar ise "Öğrencilerin öğrendikleri İngilizce kelime ve kalıpları günlük hayatta kullanabilmelerini sağlayan bu tür etkinliklere devam edeceğiz.” dedi.

50 öğrencinin katıldığı yarışmada birinciliği ilginç tasarım ve sloganıyla 10. sınıf öğrencisi Selime Kayabaşı, ikinciliği Hilal Demirtürk, üçüncülüğü ise Fen Lisesi öğrencisi Sena Kara kazandı.