Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS 2015) 2. maratonu devam ediyor. Binlerce öğrenci bugün fen bilimleri sınavından ter döküyor. Sınava geciken bazı öğrenciler sınav salonuna koşarak gitti. Aileleri ise dışarıda merakla bekledi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan LYS sınav maratonunun 2. aşaması fen bilimleri testiyle devam ediyor. Öğrenciler içeride ter dökerken aileleri de dışarıda merakla beklemeye bekliyor. Sınava geciken bazı öğrenciler sınav salonuna koşarak yetişmeye çalıştı.

Sınava girecek öğrencilerden Mert Yavuz, “Heyecan var tabi. Bu sene çalıştık inşallah karşılığını alacağız. Seneye kalmak istemiyorum. İnşallah bu sene biter. Kendime güveniyorum.” dedi.

İlk defa fen sınavına gireceğini anlatan bir başka öğrenci ise oldukça heyecanlı olduğunu söyledi. Dışarıda bekleyen ailelerde en az çocukları kadar heyecanlı olduklarını anlattı.

LYS 2. aşama maratonu, 21 Haziran Pazar LYS 3 edebiyat -coğrafya-1 sınavları ile sona erecek. 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak LYS sınavlarına toplam 953 bin başvurunun yapıldığı açıklandı.