Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Taşharman köyü İlkokulu tarafından hayata geçirilen “içinde sevgi, çevrende ağaç büyüt” projesi kapsamında okuldaki öğrenciler tarafından saksılarda çam ağacı yetiştiriliyor.

Okuldaki her öğrencinin bir ağacının olmasının hedeflendiği proje kapsamında okul içinde saksılarda ağaç yetiştirilerek öğrencilerde ağaç sevgisi ve çevre bilinci geliştirilmesi amaçlanıyor. Öğrencilere ağaç sevgisi aşılamak için böyle bir proje başlattıklarını belirten proje sorumlusu ve okul müdürü Bilal Uludağ, “Öğrencilerimize ağaç sevgisi aşılamak için okulda saksılarda çam ağacı yetiştiriyoruz. Bu sayede okulumuzun botanik bir bahçesi olurken, her öğrencinin de bir ağacı olmuş olacak.” dedi.

Projenin amaçlarıyla ile ilgili de bilgi veren Uludağ, "Projemizin en büyük amacı, Taşharman İlkokulu öğrencilerinde ağaç sevgisi ve çevre bilinci geliştirmek. Öncelikle projede görevli öğretmen ve öğrencilere proje hakkında ve ağaç dikimi ile ilgili eğitim vermek. Derslerde öğrendikleri konuların pekiştirilmesine katkı sağlamak. Öğrencilerde kendilerine ait bir bitki yetiştirmenin sorumluluğu verilerek sorumluluk duygularını geliştirmektir.” diye konuştu.

Projeye öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği ifade eden Uludağ, projenin her yıl düzenli olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.