Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı ‘Okumak İçin Oturma Eylemi’ düzenledi. Bu eylemdeki tek amaçlarının herkeste okuma aşkını yeniden ortaya çıkarmak olduğunu belirten YYÜ Rektörü Peyami Battal, “Bir insanı dahi okumaya ısındırabilirsek ne mutlu bize.” dedi.

51. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Atletizm Pisti’nde Kitap ‘Okuma ve Oturma Eylemi’ gerçekleştirdi. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, her yıl çeşitli etkinliklerle kitap okumanın önemine dikkat çekmeye çalıştıklarını, bu yıl da TEGV ile daha etkili bir etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Eylemin bu nedenden dolayı daha çok önem kazandığını kaydeden Battal, "Amacımız farklı bir eylemle tüm ülkenin dikkatini bu meseleye çekmektir. Bu önemli eyleme destek verdiğiniz için bu pisti dolduran öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu eylemdeki tek amacımız hepimizde okuma aşkını yeniden yaratmaktır. Bir insanı dahi okumaya ısındırabilirsek ne mutlu bize. Tek derdimiz, hep okumak için bir ışığı da sizin yakmanızdır. Birazdan sırt sırta verip, Türkiye'nin aydınlık yolunda gönül gönüle kitaplarımızı okuyacağız.” diye konuştu.

Kitap okuma eylemi öncesi, dün şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı da anarak yakınlarına başsalığı dileyen Battal, “Burada okunacak kitaplar ve aydınlanacak kalplerle Van'dan yükselecek okuma aşkı ile bilinçlenme, bir daha bu tür olayların yaşanmasına fırsat vermeyecektir. Birlik ve beraberlik için huzur, barış, kardeşlik, aydınlık bir Türkiye, yeniden ve hep okumak için yaptığımız eylemimiz, hayırlara vesile olsun." İfadelerini kullandı.

Ülkedeki okuma alışkanlığının azlığına değinen TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram ise, etkinliği düzenlerken, insanların okumaya dikkatini çekmek, bakışlarını okumaya yönlendirmek ve düşündürmek amacıyla hareket ettiklerini söyledi. Yarım saat sürecek okuma ve oturma eylemini geniş bir katılımla gerçekleştirmekle, okumanın farkındalığını oluşturmaya çalıştıklarını belirten Bayram, "Bunun için TEGV, YYÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve birçok sivil toplum örgütünün de katılımıyla böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Amacımız en küçük yaştan başlayarak, lise, üniversite ve farklı mesleklerde olan insanların bir arada, aynı zamanda kitap okumalarının bir farkındalık yaratacağını düşündük. İnşallah bu etkinliğin bir etkisi olur." dedi.

Açıklamaların ardından alana gelen kurum müdürleri, öğrenci, okul idarecileri, öğretmen ve üniversitede görevli öğretim üyelerinin katılımıyla terör saldırısında hayatını kaybeden Kiraz için Fatiha okundu. Ardından başlayan oturma ve kitap okuma eyleminde, sır sırta veren, yan yana oturan yüzlerce öğrenci, öğretmen, idareci, öğretim görevlisi ve gönüllüler, yarım saat boyunca beraberinde getirdikleri kitapları okudu.