Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri tarafından, Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Onbaşı Serkan Bursalı için anma programı yapıldı.

Bazı öğrencilerin şehidin fotoğrafının bulunduğu tişörtler ile katıldığı Merkez Dulkadiroğlu İlçesindeki Altınşehir Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki programda, Bursalı için hazırlanan slayt gösterisi sunuldu. Şehidin 2 yaşındaki oğlu Mehmet Ayaz'ın, slayttaki fotoğrafı göstererek, "Bu benim babam" diye seslenmesi üzerine salondakiler gözyaşlarını tutamadı. 

Şehidin amcası Emin Bursalı, insanlar rahat bir şekilde yaşamını sürdürürken, terörle mücadele için son nefesini veren birileri olduğunu söyledi.

Türkiye'yi bitirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Bursalı, "Bu toprakları kimseye peşkeş çekmeyeceğimizi, kanımız pahasına da olsa ülkemizi harcayacağımızı herkesin bilmesini istiyorum. Ben bir şehit ailesi olarak gururluyum. Türk bayrağında ne kadar benim atalarımın kanı varsa, şimdi ise canımın kanı var. Bu güzel ülkemizi kimseye yedirmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz. Gençlerimizin de bizler gibi düşündüğümü biliyoruz" diye konuştu. 

Lise öğrencilerinden Zennube Bulduk da ateşin düştüğü yeri yakmaması gerektiğini dile getirerek, "Şehitlerimizi unutmamalıyız. Serken Bursalı'nın oğlu Ayaz'ın 'bu benim babam' demesi bizleri çok duygulandırdı. Şehit Serkan Bursalı'nın anısını yaşatmak adına böyle bir program düzenledik" dedi. 
Programın ardından öğrenciler, şehidin eşi Kader ile annesi Münire Bursalı'ya taziyelerini iletti.