Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ilki olan LYS-4 başladı. Çocukları sınava giren aileler de okul bahçesinde Kur’an okudu, dua etti.

Saat 10.00’da başlayan sınava ülke genelinde 473 bin 440 öğrenci katıldı. Öğrenciler, okul girişinde üzerleri aranarak içeri alındı. Her zamanki gibi sınava geç kalanlar da oldu. Koşturarak okula gelen öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu.

Bursa’da, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda sınava giren bir öğrenci ise sınav giriş belgesini unuttuğu için büyük panik yaşadı. İnternetten çıktı alıp gelen öğrenci, zor anlar yaşadı.

Sınavın başlaması ile okul bahçesinde oturan veliler görevliler tarafından dışarı çıkmaları konusunda uyarıldı. Aileler, sınavda ter döken çocuklarına Kur’an okuyarak, dua ederek destek verdi. Çocuklarının başarılı olmasını istediklerini belirten veliler, bunun için dua ettiklerini dile getirdiler.

Tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika sürecek olan sınavda Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alıyor.