Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksekokulu tarafından başlatılan ve Tatvan Kaymakamlığı ile Tatvan Belediye Başkanlığı tarafından da desteklenen "Van Gölü Kirlenmesin" kampanyası çerçevesinde Tatvan sahilinde temizlik çalışması yapıldı.

Kampanyanın ikinci gününde Tatvan ilçesine gelen Van Meslek Yüksekokulu öğrencileri, belediye temizlik işçileri ile birlikte 'Vangölü kirlenmesin' yazılı pankartla sahil şeridinde yürüdü. Daha sonra da hep birlikte gölün kirlenmemesi için Vangölü sahilinde çöp toplayarak temizlik yaptı. Van, Erciş, Adilcevaz, Ahlat, Tatvan ve Gevaş sahillerindeki çalışmalarını tamamlayacak olan ekip, bu sayede Vangölü’nün kirlenmemesi ve kirletilmemesi noktasında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Yapılan etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Van MYO Öğretim Üyesi Erdoğan Özel, Van Gölü sahili çevresindeki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Van Gölü havzasının Bitlis ve Van için önemli olduğunu ifade eden Özel, "Kirlilik, ekonomiye ve turizme büyük maliyetler doğurur. Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için öğrencilerimizle böyle bir etkinlik yaptık. Bizlere bu fırsatı sunan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürler ediyoruz.” diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy da Vangölü’nün bölgeye kattığı zenginliğe vurgu yaparak, “Çevre, canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri, sağlıklı, düzenli bir ortamda bulunabilmeleri için bir çerçeve gibidir. Uygun fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel çevrenin olmaması canlı hayatını tehdit eder. Dünyanın herhangi bir parçasında yaşayan hayvan türleri, bitkiler, ormanlar, su ve kara parçaları çevreyi oluşturan doğal unsurlardır. Bu parçalar bir düzen içindedir ve birbirine bağlıdır, birinin zarar görmesi zincirleme olarak diğerlerine de zarar verir. Vangölü’nün temizliği için böyle bir farkındalık yaratarak çevre sakinlerinin bilinçlenmesine yönelik yapılan konferans ve bilinçlendirme toplantıları takdire şayan." açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından kampanyaya katılan öğrenciler Vangölü sahilinde mini bir konser vererek, hem çöp topladı, hem halaylar çekip oynadı.