İzmir'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Buca Kız Yurdu'nda doluluk sebebiyle başka ilçedeki yurda yönlendirilen öğrenciler duruma tepki gösterdi. İmza kampanyası düzenleyen öğrenciler, valizleriyle yurdun bahçesinde bekledi.

680 kişi kapasiteli Buca Kız Yurdu'na fazla sayıda öğrencinin başvuruda bulunması üzerine, 100'den fazla öğrenci Bornova'daki bir diğer yurda yönlendirildi. Öğrenciler, Ramazan ayı olması nedeniyle bazı arkadaşlarının oruç tuttuğunu, ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi'nin yaz okuluna başladıklarını, yolda zaman kaybetmek istemediklerini savunup Bornova'daki yurda gitmek istemedi. Duruma tepki gösteren öğrenciler imza toplayıp valizleriyle yurdun bahçesinde beklemeye başladı.

DEÜ Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan ve KPSS'ye giren Mürşide Altınbaş (23), "Gelecek hafta bir sınavım daha var. Ona girdikten sonra yurttan ayrılacağım. Ama yaz okuluna kalacak olan arkadaşlar en az 1.5 ay burada olmak zorunda. Eğitim gördüğümüz okulun yakınındaki bir yurda yerleştirilmek istiyoruz." dedi.

Oruç tutan öğrencilerin zorluk çekeceğini söyleyen Edebiyat Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Kevser Gezer (22), "Yaz okuluna kaydımı yaptırdım. Bugün yurda yerleşmeye geldim, kayıt yaptıracağım sırada, kapasitenin dolduğunu öğrendim. Beni Bornova'daki diğer devlet yurduna yönlendirdiler. Oruç tutuyorum ve Bornova'da kalırsam okula gelirken uzun bir süre yolda vakit geçirmek zorunda kalacağım. Yetkililerden yardım istiyoruz." diye konuştu.

Öğrenciler, her ikisi de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı olan Dokuz Eylül Üniversitesi yakınındaki İzmir Kız Yurdu ile Hoca Ahmet Yesevi Kız Yurdu'nun öğrencilerin hizmetine sunulmasını istedi.