Eskişehir’in Beylikova ilçesinde, öğrencileri hortumla dövüp pet şişeye oturtmaya çalıştığı iddia edilen İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ümit Demir hakkında 9 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Beylikova İmam Hatip Ortaokulu'nda bazı öğrencilerin Okul Müdürü Ümit Demir tarafından tekme tokat ve hortumla dövüldüğü, iki öğrencinin pet şişenin üzerine oturtulmaya çalışıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma, davaya dönüştü. Savcılığın tanık ve mağdurların ifadeleri ve doktor raporu üzerine Müdür Demir hakkında 4 ayrı suçtan hazırladığı 6 sayfalık iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. Savcı iddianamede, Müdür Demir için, ‘öğrencileri yumruk ve tokat vurmak suretiyle yaralamak, hortum ile vurarak yaralamak, anahtar ile öğrencinin başını vurarak yaralamak ve iki öğrenciyi de sınıf ortasında pet şişe üzerine oturtma girişiminde bulunarak kötü muamele’ suçlarından 9 yıl hapis cezası ile yargılanmasını talep etti.

Eğitim Bir Sen üyesi olan Müdür Demir’in Beylikova Asliye Ceza Mahkemesi'nden önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

ÇOCUKLARI HORTUMLA DÖVDÜ VE ŞİŞENİN ÜSTÜNE OTURMALARINI İSTEDİ

Alınan bilgiye göre, hortumlu, şişeli dayak olayı geçtiğimiz mart ayında bazı çocukların okul bahçesinde kartopu oynarken, kızlara kartopu atması, sınıfta şımarıklık yapması üzerine yaşandı. İddiaya göre, Müdür Demir, 11 ile 12 yaşındaki 6 çocuğu sınıf içinde ve odasında tekme tokat dövdü. Bazılarına ise hortumla dayak attı. Şımarıklık yaptığı gerekçesiyle iki çocuğun sınıfın ortasına koyduğu su şişesinin üzerine oturmasını istedi. Ağlamaya başlayan çocuklar, zilin çalmasını fırsat bilerek sınıftan kaçtı. Öğrenciler durumu ailelerinden gizlerken, veliler, olayı komşularından öğrendi ve çocukları hastaneye götürdü. Doktor, olayın adli vakalık olduğunu belirterek, polis nezaretinde çocuklara darp raporu verdi. Raporda, çocuklardan birinin dişinin kırıldığı, dudağının patladığı, birinin gözünün morardığı, diğerinin vücudunda darp oluştuğu belirtildi. İddiaya göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir Sen tarafından üzeri kapatılmak istenen olayın medyada yer alması üzerine soruşturma başlatıldı. Veliler de olayla ilgili şikâyette bulundu. Çocukların önce emniyete ardından savcılık tarafından ifadeleri alındı ve soruşturma başlatıldı.

4 AYRI SUÇTAN 9 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Beylikova Cumhuriyet Savcılığı, dayak olayıyla ilgili mağdur öğrenciler, tanık öğrenci ve öğretmenler ile davalının ifadeleri doğrultusunda 6 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamede, mağdur çocuklar ifadelerinde Müdür Demir’in kendilerine attığı dayak olayını tek tek anlattı. Müdür Demir ise hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Savcı, görgü tanığı öğretmen, öğrenci ve mağdur öğrenciler ile şüpheli müdürün ifadeleri doğrultusunda hazırladığı iddianamede, Müdür Demir’in 4 ayrı suçtan 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını ve belli haklardan yoksun bırakılmasını talep etti. Beylikova Asliye Ceza Mahkemesi, 6 sayfalık iddianameyi kabul etti. Müdür Demir, önümüzdeki aylarda, öğrencilerini dövmek suçundan hâkim karşısına çıkarak yargılanmaya başlayacak.

MAHKEMENİN KABUL ETTİĞİ DAVAYI PARALELE BAĞLADILAR

Savcı iddianamede, şu görüşlere yer verdi: “Müdür Ümit Demir 19 Mart 2015 tarihinde, öğrenciler K.D., F.K., A.E., A.Ş., S.E., E.Ö.’yu sıraya dizerek yumruk ve tokat vurmak suretiyle yaralamak suçundan, silahtan sayılan hortum ile T.U., H.K., A.Ö., A.E., A.Ş., E.S. ve E.B.’ye vurarak yaralamak suçundan, anahtar ile K.D., A.E., T.U., H.K. ve F.K.’ye vurarak yaralama suçundan, haylazlık yaptığı gerekçesiyle A.Ş. ve F.K.'ye cezalandırmak maksadıyla ellerindeki pet şişeyi masaya koyarak oturmalarını söylemesi girişimi nedeniyle kötü muamele suçundan her bir mağdur ve faklı tarihlerde işlenen suçlardan dolayı ayrı ayrı cezalandırılmasına ve şüphelinin belli haklardan yoksun bırakılmasına kamu adına arz ve talep olunur.”

Bu arada, olayın medyada yer alması üzerine Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, dayak olayında sendikanın üyesi olan Müdür Demir’e sahip çıkmıştı. Karaman, “Müdür Demir, böyle bir şey yapmamıştır. Bu olayı paralel yapı yapmıştır.” ifadesini kullanmıştı.