Erzurum'da özel bir kolejin ardından son iki günde FEM dersanelerinin 3 şubesine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin koordinasyon ve denetiminde sabah saatlerinde öğrencilerin olduğu saatte üçüncü baskın düzenlendi.

Maliye, SGK, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ve itfaiye daire başkanlıklarının da aralarında bulunduğu 8 kurumdan 12 kişilik ekip, KOM polislerinin koordinasyonunda merkez Yakutiye ilçesindeki FEM dersanesinin Palandöken şubesine baskın gerçekleştirdi. Baskını gerçekleştiren ekip, dersane öğrenci kayıt belgeleri, muhasebe kayıtları, vergi levhası, sınıf metrekareleri, tuvaletler, sigara içilmez levhalarının büyüklüğü, dış kapı isim levhasının büyüklüğü ile yangın merdiveni gibi konularda denetim gerçekleştirdi. Baskın denetimlerin bugün öğleden sonra diğer şubede, önümüzdeki pazartesi günü de diğer iki şubede devam edeceği belirtildi.

Baskınlarda hazır bulunan kurum avukatı Mehmet Salih Bayoğlu, baskın ve denetimlerin kötü niyetli olduğunu dile getirdi. Bayoğlu, baskın tutanak nüshalarının kendilerine verilmediği gibi gösterilmemesinin art niyetli olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Üç gündür aynı isim altındaki kurumlara baskınlar yapılıyor. Dün öğrenciler kayıt yaptırırken baskın gerçekleşti. Bugün ise öğrenciler derste iken baskın gerçekleşti. Biz gelen memurlara ve polislere yardım etmeye çalışıyoruz, işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Fakat şöyle bir durum var. Burada 6-7 bakanlık aynı soruşturma yapıyor. Ve her bakanlık kendince 30 sayfalık çizelge hazırlamış. Bunun, 'evet', 'hayır' olarak karşılığı bulunmakta. Şöyle bir durum var her bakanlık kendince 200- 250 soru hazırlayınca, bakanlıkların soruları birbirleriyle çelişiyor. Hangi bakanlığa uymaya çalışıyorsanız diğer bakanlığın hukuk ihlali yapıyorsunuz. Burada soruların art niyetli hazırlandığı belli. Soruların bir nüshası tarafımıza verilmemekte ve tarafımızca da imzalatılmamakta. Biz burada memurların iyi niyetine güvenmek istiyoruz. Bu evrakları kendileri götürüyorlar. Bize de örneği verilmiyor. Hukuken hiç bir tutarlılığı yok. Evrak talebinde bulunduğumuzda bunu reddediyorlar. Şu an itibariyle üç kuruma daha baskın yapılacağı söyleniyor. Bizim hiç bir çekincemiz yok. İstedikleri kadar inceleyebilirler ama işin diğer bir hususu kurumların bulunduğu binalar kiralık. Kiracının üzerine düşmeyen Kira Kanunu'yla kendi sorumluluğunda olmayan hususların dahi bu kurumların bir yükümlülüğüymüş gibi gösterilip bu şekilde olumsuz notlar alınıp gidilmektedir. Hepsiyle alakalı hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz."