Bursa’da sentetik uyuşturucu (bonzai) kullandığı belirtilen öğrencinin iki müdür yardımcısını bıçaklamasına sendikalar tepki gösterdi.

Bursa'da Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi B.Y. (17) hakkında okul idaresi tarafından uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle işlem yapıldı. Ardından emniyet müdürlüğüne teslim edilen B.Y., sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Bugün okula gelen B.Y., olaydan sorumlu tuttuğu Müdür Yardımcısı Adnan Ur'un odasını bastı. Ur'u baldırından bıçaklayan öğrenci, gürültü üzerine odaya gelen Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Yücel Akçay'ı da sırtından bıçakladı. Odadaki camları kıran lise öğrencisi kolundan ve bacağından yaralandı. Bıçaklı saldırı sonrasında yaralanan iki yönetici kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VELİLER ÇOCUKLARINI OKULDAN ALDI

Olayı duyup okula koşan veliler yaşananlara tepki gösterip çocuklarını okuldan almak istedi. Bazı veliler çocuklarını evine götürürken, birinci dereceden yakını olmayanlara ise öğrenciler teslim edilmedi. Annesi tarafından eve götürülen Betül Özkan, yerdeki kanları gördüğü için ağlarken, “Kendileri bizim müdür yardımcılarımızdı, neden olduğunu bilmiyorum. Öğrenciyi de tanımıyorum. Bonzai kullanmış ondan sonra oldu.” dedi. Annesi Kader Özkan da şunları söyledi: “Biz bu sene geldik zaten buraya. Geçen sene olaylardan dolayı buraya aldık çocuğumuzu ama burada da oldu. Dün zaten bonzai kullandığı için tutuklanmış ama bırakıldığı için bonzai kullanmış ve gelmiş buraya.”

SENDİKALARDAN OLAYA TEPKİ: "KADROLAŞMAYIN EĞİTİMLE İLGİLENİN"

Olayın duyulmasından sonra okul önüne gelen ilgili sendika yöneticileri, tepki gösterdi. Milli Eğitimde sıkıntıların had safhaya geldiğini belirten sendika yetkilileri, kadrolaşma yerine eğitimle ilgilenilmesini istedi.

Türk Eğitim Sen Bursa 1. Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, eğitime el atılmadığı takdirde gençliğin değişik mihraklarca başka yerlere götürüleceğine dikkat çekerek, “Bugün maalesef Osmangazi Kırcılar Meslek Lisesi'nde iki tane eğitimci, iki müdür yardımcısı yönetici, öğrenci tarafından saldırıya uğradı ve yaralı olarak iki ayrı hastaneye götürüldü. Şu anda hayati tehlikesi olmamakla beraber bir sağlık sorunu yaşıyorlar. Biri sırtından ve bacağından yaralandı. Bizler eğitim sendikaları olarak bonzai ile markalaşan Bursa’da, bunların ilk olmadığını biliyoruz. Maalesef Milli Eğitimi yönetenler, bu konulardaki tedbirleri artırması gerekirken, kendi yandaşlarına yer açmak adına sürekli bir çalışma içinde olduklarını Bursa kamuoyu ve bizler de biliyoruz. Öncelikli konunun okullarda eğitim olduğunu kendilerine bir defa daha hatırlatıyoruz. Geldiğimiz noktada lise bir seviyesindeki öğrenci iki tane eğitimciyi ağır yaralayacak boyutta vukuatın içine girmiş.” şeklinde konuştu.

"DAHA NE KADAR İNSAN BUNDAN MAĞDUR OLACAK"

Aktif Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Kaygısız ise bütün uyarılara rağmen yetkililerin gerekli önlemleri almadıklarından yakınırken, şöyle konuştu: “Zaman zaman ülkemizin herhangi bir yerinde ve özelde de Bursamızda yaşadığımız üzücü hadiselerden bir tanesini daha yaşadık. Olayın bir tanesinin genç olması çok dramatik. Diğer tarafında da eğitime gönül vermiş olan arkadaşlarımızın her zamanki gibi işin mağduru olması da olayı yeterince dramatize ediyor. Daha ne kadar arkadaşımızın bu olayların mağduru olması gerekiyor. Daha ne kadar gencimizin bu olaylardan dolayı ailesinden ve toplumdan kopartılması gerekiyor. Yetkilileri bir an önce önlem almaya davet ediyoruz. Bir daha bu acılar yaşanmasın diyoruz.”

Aktif Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Kaygısız ayrıca, sendika olarak geçen hafta Türkiye çapında başlattıkları ve iki yıl sürecek olan 'Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum' projesine herkesi destek vermeye çağırdı.