Gediz Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü 4. sınıf öğrencisi Gizem Kömürgöz, mezun olmadan ihracatçı oldu. 23 yaşındaki Gizem, öğrendiklerini uygulayarak bu başarıya ulaştı. İzmir’de kadın ayakkabısı imal eden aile şirketini yurtdışına taşımayı kafasına koyan genç girişimci, bu amaçla fuarlara katıldı, ihracatın nasıl yapıldığını yerinde gördü, derslerini hayata geçirmeye çalıştı.

Aradığı fırsatı İzmir Ayakkabı Fuarı’nda yakaladı ve bir Yunan firmasıyla 20 bin euroluk ihracat bağlantısı kurdu. İhracat işlemlerini ve sevkiyatı da hocalarının desteğiyle yaptı, her aşamada derslerde öğrendiği bilgilerden faydalandı. Yunan kadınlara Türk ayakkabısı giydiren Gediz Üniversitesi öğrencisi, komşu ülkeden bu kez de 30 bin euroluk sipariş aldı. Yunanistan’a ikinci sevkiyata hazırlanırken yeni pazarlara da gözünü dikti.

İzmirli Gizem Kömürgöz, öğrenciyken ihracatçı olma başarısı yakalamasında en büyük payın hocalarına ait olduğunu söyledi: “İhracatın nasıl yapılması gerektiğini, pazarlamadan uluslararası ticaret mevzuatına kadar her şeyiyle öğretmekle kalmayıp yurtdışı gezileri ve fuarlarla uygulama şansı da verdiler. Bana da öğrendiklerimi yaşama geçirmek kaldı ve aile şirketimiz bu sayede direkt ihracata başladı. Bu başarıya ulaşmamı sağlayan hocalarıma ve üniversiteme ne kadar teşekkür etsem az. Eğitimin önemini yaşayarak öğrendim.”