Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden öğretmen Hakan Dursun Akalın (48) memleketi Amasya’da toprağa verildi.

Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan Hakan Dursun Akalın için Amasya il merkezinde buluna Şirvanlı Camii’nde tören düzenlendi.
Evli ve bir çocuk babası Akalın için düzenlenen törene yakınlarının yanı sıra çok sayıda sendika temsilcisi ve vatandaş katıldı. Amasya İl Müftüsü İsmail İpek tarafında kıldırılan cenaze namazı sonrası Akalın’ın naaşı alkışlarla cenaze aracına konulduktan sonra Tekirdede Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Cenaze kaldırıldığı sırada bir vatandaş yüksek sesle, ‘Katil Tayyip, var mı itirazı olan? Bu adamın katili Tayyip’tir’ diye tepki gösterdi.

"İSTİFA ETMENİZ İÇİN ACABA BİN KİŞİNİN Mİ ÖLMESİ GEREKİR?"

Törene katılan Amasya Baro Başkanı Melik Derindere, “Çok üzüntülüyüz. Biraz önce Merzifon’da bir kardeşimizi defnettik ve sonra koşa koşa buraya geldik. Barış getirmek için Ankara’ya giden bir öğretmen arkadaşımız, yaşamını tamamen eğitime adamış bir arkadaşımızı kaybettik. Edindiğimiz bilgilere göre 100’ü aşkın vatandaşımızı kaybettik.” dedi.

"GÜVENLİK ZAFİYETİ YOK DİYORLAR, OLSAYDI BİN KİŞİ Mİ ÖLECEKTİ?"

Çok üzüntülü olduğunu kaydeden Derindere, “Bu katliamı yapanların amacına ulaşmaması gerekir. Terörün amacı nifak tohumları atmaktır. Kitleleri birbirine düşürmektir. Sağduyumuzu kaybetmeden bunların amacına ulaşmalarına engel olmamış gerekir. Şu soruyu da gerek kamu görevlilerine, gerekse siyaset sormamız gerekir. İstifa etmeniz için acaba bin kişinin mi ölmesi gerekir? Güvenlik zafiyeti olmadığını söylüyorlar. Güvenli zafiyeti olsaydı bin kişi mi ölecekti? Bu haksız katliamın faillerinin yakalanmaması ve katliamın olması nedeniyle hesabını mutlaka vermeleri gerekir. Bu Türk milleti bunun takipçisi olmalıdır. Bizler görevde olduğumuz sürece bunun takipçisi olacağız. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” diye konuştu.

Cenaze törenine katılan Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi Başkanı Kamil Terzi ise terörün dininin, ırkının, milliyetinin ve insafının olmadığını söyledi. Terzi, “Yaşanan terör sadece bir kesime değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmıştır. Kınıyoruz ve sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.