Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli öğretmenlere pırlantada kalite değerlendirme eğitimi verildi. Eğitim programına Balıkesir’den 11 aylık bebeğiyle birlikte katılan kuyumculuk öğretmeni Canan Öztekin Kaynar büyük ilgi gördü. Eğitim sırasında hem bebeğine mama veren öğretmen, hem de not tutarak eğitim aldı.

Mücevher İhracatçıları tarafından düzenlenen değerli taşların işlenmesi konusundaki eğitime Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğretmenler katıldı. Bahçelievler’de bir otelde düzenlenen programda Balıkesir’den 11 aylık bebeğiyle katılan Canan Öztekin Kaynar büyük ilgi gördü. Balıkesir Karasi Anadolu Lisesi’nde kuyumculuk eğitmeni olarak görev yapan Kaynar, ailesinin Karaman’da olması nedeniyle bakacak kimseyi bulamayınca eğitime katılmak için bebeğini de beraberinde getirdi. Kaynar’ın bu davranışı, eğitime gelen diğer öğretmenlerden de takdir gördü. Kaynar, eğitim sırasında bir yandan acıkan bebeğine yemek verirken bir yandan da öğrendiklerini not etti.

Kaynar, “Ben bu eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum hem kariyerim açısından hem de geleceğim açısından. O yüzden kızımı da engel olarak görmedim, onun da bu ortamlara girmesini ve bu şekilde büyümesini istedim. Çekirdekten yetişsin istedim, çocuğumu kaptım geldim. Eğitimime engel olmuyor. Gördüğünüz gibi uyudu uyandı ve çok fazla huysuzluğu yok. Annemiz babamız yanımızda değil, Karaman’da. Onlara mesafe uzak olduğu için bırakamadık. Yarın babamız gelecek. Bugün eğitim süresince yanımda olacak. 11 aylık ama seminer bittiğinde doğum günü 16 Mayıs burada belki bir kutlama yaparız diye düşünüyorum. Çocuklu bayanlar vazgeçmesinler çocuk engel değildir. Çocuklarıyla her yere katılabilirler.” dedi.

Eğitmen Deniz Tanju Yılmaz ise, “Sektörde çok çok bilinçli bir eğitim ihtiyacı var. Bu kapsamda eğitmenlerin eğitilmesiyle başlamayı uygun gördük. O yüzden de eğitmenlerimize elması, pırlantayı öğretiyoruz ki onlarda kendi öğrencilerine bu bilgileri aktarabilsinler.” ifadelerini kullandı.