Kayseri’de, öğretmenini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan öğrenci F.Ş., 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Ş.’nin cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Bu arada olaya ait okulun güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde öğretmenin, öğrencinin boğazını sıkması ve buna öğrencinin iterek karşılık verme anları yer alıyor.

Melikgazi ilçesi Selimiye Mahallesi Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Mayıs 2014’te meydana gelen olayda, Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, 12. sınıf öğrencisi F.Ş. ile aralarında çıkan tartışma sonucu arbede çıkmış, iddiaya göre öğrencisinin attığı yumrukla yere düşmüş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kayseri 3. Ağır Ceza’da açılan davada bugün son celse yapıldı. Duruşmada, ölen öğretmen Mehmet Aktaş'ın eşi Necla, çocukları Özüm ve Gizem Aktaş ile müşteki ve sanık avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık F.Ş. ise tutuklu bulunduğu Ankara Çocuk Tutukevi'nden telekonferans sistemiyle duruşmaya katıldı.

Mahkemede ifade veren Mehmet Aktaş’ın eşi Necla Aktaş, öğrencinin 274 gündür tutuklu olduğunun avukatı tarafından dile getirildiğini belirterek, “Peki, benim kocam kaç gündür tutuklu? Olayda kasıt var. Öğretmenleri koruyan ve caydırıcı bir ceza verilmesini istiyorum.” dedi.

Hayatını kaybeden öğretmenin kızı Özüm Aktaş ise adaletin yerini bulacağını dile getirdi.

Duruşmaya telekonferansla bağlanan tutuklu sanık F.Ş., çok pişman olduğunu, olayda kasıt bulunmadığını söyledi. F.Ş., “Bir suçum yok. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum.” savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, 10 dakikalık aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, savcının mütalaasında ‘kasten adam öldürme’ suçundan ceza istense de oy çokluğu ile ‘kasten adam yaralama’ suçundan cezalandırılmasına karar verildiğini söyledi. Mahkeme, F.Ş.’yi toplanan deliler ışığında takdiren 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tahrik, meşru müdafaa, suçun işlendiği tarihte şahsın 18 yaşın altında olması ve iyi hal indirimleriyle cezanın 4 yıl 2 aya indirilmesine karar verildi. F.Ş., tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

AİLE GAZETECİLERE KONUŞTU

Kararın açıklanmasının ardından F. Ş.’nin ailesi büyük sevinç yaşadı. Baba Ünal Şahin, “Oğlum suçsuzdu. Adalet yerini bulacak inşallah” dedi.

Avukat Ramazan Bedir de tahliye kararını geciken bir karar olarak değerlendirdi. Bedir, ”Olayda müvekkilimin meşru savunma hali söz konusuydu. Gerçeklerin sonuç itibariyle Yargıtay aşamasında ortaya çıkacak” dedi.

OLAY GÜNÜNE AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Bu arada olayın yaşandığı güne ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde öğretmenin, F.Ş’nin verdiği raporu yırtması, öğrencinin başka öğretmenlerden yardım istemesi ve burada da başka bir hoca tarafından tartaklanması, daha sonra öğrencinin raporu yırtan hocadan izin kağıdı istediği sırada öğretmenin öğrencinin boğazını sıkması ve buna öğrencinin iterek karşılık verme anları yer alıyor.