Kars merkezde öğle saatlerinde 'makul şüphe' çerçevesinde Mecit Aygül adlı öğretmen, polisler tarafından bulunduğu kırtasiyede göz altına alındı.

Güvenlik Şube ekiplerince alınan Aygül evine götürüldü. Burada eşi ve çocuklarının önünde 5 polis tarafından evi aranan Aygül'ün, diz üstü bilgisayarına el konuldu. Aygül, evinden çıkarken basın mensuplarına, "Sosyal medya, sosyal medya" diyerek emniyete götürülme sebebini özetledi.

Ev içinde 5 polisin, dışarıda ise 7 polisin beklediği Aygül'ün, sağlık kontrolü için Kars Devlet Hastanesi'ne, oradan da emniyete götürüleceği öğrenildi.

VARGÜN: NİÇİN GÖZ ALTINA ALINDIĞINI BİLMİYORUZ

Aygül'ün Avukatı Ersin Vargün; şu an bir arama kararı olduğunu, arama kararının ardından savcının Aygül'ün ifadesini alacağını söyledi. Vargün, "Mecit Aygül'ün gözaltına alınmasıyla ilgili ciddi bir malumatımız yok. Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren bir mesajın, bir başkası tarafından yazılmış bir mesajın paylaşılması konusunda bize bilgi verildi. Ancak Cumhurbaşkanı'na hakareti içeren herhangi bir şeyden bize bahsedilmedi. Şu anda arkadaşı Güvenlik Şube'ye götürüyorlar, sağlık taraması yapıldıktan sonra savcı beyin huzuruna çıkaracaklar, biz de orada olacağız." dedi.