Sakarya’da bir öğretmenin, arkadaşıyla tartışan 13 yaşındaki öğrencisinin kulaklarını sert bir şekilde çekerek yırttığı iddia edildi. Kulağı kanadığı halde 2 ders boyunca hastaneye götürülmeyen, eve de gönderilmeyen öğrencinin ailesi, matematik öğretmeni M.T. ve okul idaresinden şikayetçi oldu. Hastane, öğrenciye 5 gün rapor verdi. Olayla ilgili ilçe milli eğitim müdürlüğü inceleme başlattı.

Olay, Adapazarı ilçesi Vali Mustafa Uygur Ortaokulu’nda yaşandı. Orta 2. sınıf öğrencisi Ümit Başer, matematik dersinde bir arkadaşının kendisine ‘lan’ dediğini, bu sebeple arkadaşını uyardığını, ancak arkadaşının kendisini kovalamaya başladığını söyledi. Öğretmenin kendisini görerek kulağını çekmeye başladığını ifade eden Başer, olayı şöyle anlattı: "İki kulağımı iki eliyle tuttu, yukarı, aşağı sağa sola sallayarak çekti. Çok acıdı, kanlar akmaya başladı. Bana ‘tuvalete git kulağını, elini, yüzün yıka gel. Bir şey olmaz.’ dedi. Ben tuvalette elimi yüzümü yıkayıp geldim. Ama kulağım kanamaya devam ediyordu. İngilizce dersinde İngilizce öğretmenim fark etti, aileme haber verilmesi için beni müdüre gönderdi. Bir arkadaşımla müdüre gittik yoktu, müdür yardımcısı da yoktu. Sınıfa geri geldim. İngilizce öğretmeni bir şey yapamayacağını söyledi ve bu şekilde ders bitip zil çaldıktan sonra eve geldim. Annem kulağımı gördü, babama haber verdi. Babam beni hastaneye götürdü, kulağıma tampon yaptılar. Artık bu okula gitmek istemiyorum, hocadan korkuyorum. Beni başka bir okula yazdırsınlar."

'OĞLUMUN DIŞ KULAĞININ İÇ KISMI YIRTILMIŞ'

Baba Cüneyt Başer, oğlunu hemen hastaneye götürdüğünü belirterek her iki kulağında çekme sebebiyle yırtılma olduğunun belirlendiğini söyledi. Öğretmenden ve okul idaresinden şikayetçi olduğunu belirten Başer, "Acile götürdüm, önce polis memuru arkadaşlar tutanaklarını tuttular darp nedeniyle. Sonra beni kulak burun boğaz servisine yönlendirdiler. Çocuğumun dış kulağının iç kısmı yırtılmış. Derileri yırtılmış resmen yağı çıkmış. Yağdan kulağının içi görünmüyordu. İlaç tedavisi uygulanacak. İyileşmezse ameliyat edilecek. Şu an 5 gün rapor verdiler. Doktor ‘hava almasın diye tamponu açmayın’ dedi, açıp göstersem ne kadar kötü olduğunu görürdünüz." ifadelerini kullandı.

'OLAYI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Matematik öğretmeni ve okul idarecisinden şikayetçi olduğunu ifade eden Başer, öğretmenin olayı örtbas etmek için sınıftaki diğer öğrencilerin ailelerini dolaştığını öğrendiklerini belirtti. Öğretmenin 6-7 kişilik bir grupla kendi evine de geldiklerini anlatan Başer, "Eşim ağlayarak beni aradı. Geldiler kapıdalar diye. Eşim görüşmeyince yarım saat sonra gitmişler. Evime gelip rahatsız ettikleri için yeniden şikayetçi oldum. Suçsuz isen neden evime geliyorsun. Maddi manevi tazminat davası da açacağım. Şimdi de 'evdeki küçük kız kardeşi abisinin kulaklarını çekip yırttığını' söylüyorlarmış. Bu kadar terbiyesizlik var mı? Küçük kızım abisini okuldan kanlı şekilde gelince hüngür hüngür ağlıyordu. Kocaman bir iftira. İnsan bunu yapar mı?" diye konuştu.

'BİR ÖZÜR BİLE DİLEMEDİ'

Öğretmenin yaptığının hiçbir vicdana sığmayacağını vurgulayan Başer, öğretmenin bir özür bile dilemediğini anlattı. Başer, "Özür dilese, gelse insan gibi çocuğu getirse ‘Ya ben bir sinirle bu çocuğa zarar verdim dese, alıp hastaneye götürse, beni arasa hastaneden, vallahi can baş üstüne ne isterse yaparım, elini öperim. Hocaymış derim. Ben hiçbir şekilde çocuğumu okula göndermek istemiyorum. Benim çocuğumun geçen sene takdirnamesi, teşekkürü vardı. Oğlum bana 'baba beni okula gönderme' diyordu. Çocuk korkudan ne yapacağını şaşırıyordu. Böyle bir şey var mı ya. Başka bir okula göndermek istiyoruz." şeklinde konuştu.

ANNE: VİCDANLI SAVCI VE HAKİMLERE SESLENİYORUM

Anne Neslihan Başer de çocuğunun matematik öğretmeni geldikten bu yana huzursuz olduğunu dile getirerek, bu öğretmenin ikinci dönem geldiği bilgisini verdi. Başer, oğlunun, öğretmenin çok bağırıp çağırdığını, şiddet uyguladığını anlattığını dile getirerek, "Ben kulak asmıyordum, demek ki yapacağı buymuş. Çocuk kulakları yırtık halde kan içinde geldi. Ne yapacağımı bilemiyorum." dedi. Başer, savcı ve hakimlere şöyle seslendi: "Vicdanlı savcılara, hakimlere sesleniyorum, bu konuda bana yardım etmelerini istiyorum. Ne gerekiyorsa yapılsın, Çocuğum mağdur. Korkuyor, psikolojisi bozuldu. Okula gitmek istemiyor."

Bu arada matematik öğretmeni M.T. iddiaları reddederken, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise olayla ilgili inceleme başlattı.