Konya’da Mareşal Mustafa Kemal Orta Okulu’nda sınıf öğretmeni H.Ç.D., öğrencinin sınıftaki yerini değiştirdiği iddiasıyla öğrenci velisi H.A. ve kız kardeşi tarafından okul koridorunda dövüldü.

Sınıf öğretmeni ve fen bilgisi öğretmeni olan H.Ç.D. yaramazlık yaptığı iddiasıyla 7’inci sınıf öğrencisi B.D.’nin sınıftaki oturma düzeninin değiştirerek arka sıraya aldı. Bunun üzerine öğrenci velisi H.A. duruma tepki gösterdi. Veli okula bir dilekçe yazan öğretmenin sınıfının değiştirilmesini istedi. Okul yönetimi durumu tatlıya bağlamak için hem öğrenci hem de veli ile görüştü. Ancak öğrenci velisi H.A. bugün öğle saatlerinde yanında kız kardeşini de alarak okula geldi.

Öğretmenin sınıftan çıkmasını bekleyen H.A. ve kız kardeşi öğretmene saldırdı. Güvenlik kameraları tarafından da kaydedilen olay sonrası öğretmen H.Ç.D. sağlık raporu alarak öğrenci velisinden şikâyetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan H.A. ve kız kardeşi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, öğretmene yapılan saldırıyı kınarken, canla başla çalışan öğretmenlerin bu tür bir olaya maruz kalmasını kınadıklarını söyledi. Kayacılar, öğretmenlere hak ettikleri saygının gösterilmesi gerektiğini ve bu uygulamayı yapan öğretmenin öğrenciyi kazanmak için yaptığını savundu.

Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Şükrü Balun da son zamanlarda öğretmenlere karşı veli şiddetlerinin arttığını ifade ederek bunun yönetimdeki eksikliklerden kaynaklandığını iddia etti.