Ücretsiz nöbet görevini 'angarya' olarak değerlendiren öğretmenler, buna 'hayır' demek için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Eğitim Bir Sen Batman Şubesi üyeleri, konuyu nisan ayında yapılacak olan Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında gündeme taşımak üzere imza kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili konuşan Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, ücrette adalet sağlanmasını isteyerek, "Öğretmenlik, asli sorumluluğu son derece geniş olan idari nitelikli bir görevdir. Bu yüzden okullarda temizlik ve güvenlik gibi angarya görevler, öğretmen haricindeki görevlilerce yürütülmelidir. Ayrıca kamu kurumlarında yapılan her nöbet görevinin bir karşılığı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izahı yoktur. Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz." dedi.

Ek ders yapan öğretmenlerin ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını isteyen Ergin, "Sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin bu fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda ivedilikle düzenleme yapılmalıdır." talebinde bulundu. Basın açıklamasından sonra öğretmenlerden imza toplandı.