Gaziantep'te ellerinde pankart ve dövizlerle toplanan çeşitli siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları üyeleri ve öğretmenler, hükümetin eğitim politikasını eleştirdi.

Eğitim-Sen Şubesi öncülüğünde gerçekleşen eylemde şubeye üye öğretmenler, derslere girmeyerek Gaziantep’te protesto yürüyüşü yaptı. Gaziantep Valiliği önüne slogan atarak yürüyen grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, “AK Parti iktidarı her alanda baskıcı ve otoriter uygulamalar yapıyor. Siyasi iktidar, farklı inanç ve kimlikteki insanların düşüncelerini yok sayıyor. 12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AKP iktidarı, başta eğitim sistemi olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda, tekçi, baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır.

Eğitimin gerçek anlamda demokratik, bilimsel ve laik bir içerikte örgütlenmesi, herkesin kendi anadilinde eğitim almasının sağlanabilmesi için Eğitim Sen, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak tüm halkımızı çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden veliler, eğitim ve bilim emekçileri olarak bir günlük uyarı boykotu ve iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceğimize sahip çıkmayı sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

"TÜRKİYE HALKLARI, İKTİDAR TARAFINDAN KUTUPLAŞTIRILIYOR"

Toplumdaki kutuplaşmaya dikkat çeken Ersönmez, "AKP’nin geçmiş iktidarlardan miras alarak sürdürdüğü tekçi bakış açısı, toplumun farklı inanç ve kimliklerine yönelik ayrımcı uygulamaları artıran, onları ötekileştirmeye, aşağılamaya hatta yok saymaya dayanan uygulamalar ile eğitimin ve ülkenin Ortaçağ zihniyetine göre düzenlenmek istendiği görülmektedir. Çok inançlı, çok kültürlü Türkiye halkları, iktidar tarafından okulda, iş yerinde, mahallede ve sokakta inanç ve kimlik farklılıkları üzerinden kutuplaştırıp karşı karşıya getirilerek bölünmeye çalışılmaktadır." açıklamasını yaptı. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.