Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanlığı, genel merkezin yönetim kurulu kararını İzmir Valiliği'ne sundu. Şube Başkanı Adnan Sarısayın, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sarısayın'ın açıklamasında şunlar kaydedildi: "Türk Eğitim-Sen Genel Merkezimiz'in ilgi yönetim kurulu kararına göre 2014-2015 öğretim yılı ikinci döneminin 9, 10, 11, 12 ve 13 Şubat 2015, 2, 3, 4, 5 ve 6 Mart 2015, 6, 7, 8, 9 ve 10 Nisan 2015, 4, 5,6, 7 ve 8 Mayıs 2015 ve 1, 2, 3, 4 ve 5 Haziran 2015 tarihlerinde okul ve kurumlar bünyesinde nöbet tutmama eylemi gerçekleştirilecektir. Mezkur kararda eylemin gerekçesi ise, 'Öğretmenlerimize okullarda tuttukları nöbet görevi karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı'nca hiçbir ödeme yapılmamaktadır. Bu durum, öğretmenler açısından infiale sebebiyet vermektedir. Söz konusu problemin çözümü için konuyu her türlü platforma taşımış ve ülke genelinde nöbet görevinin ücretli hale gelerek angaryanın önlenmesi hususunda dilekçe kampanyası başlatmıştık. En nihayetinde söz konusu talebi, en son yapılan 19. Milli Eğitim Şûrası'na taşıyarak, şûrada nöbet görevinin ücretlendirilmesinin kabul edilmesine katkı sağladık ancak bugüne kadar konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nca bir çalışma başlatılmamıştır.' şeklinde açıklanmıştır."

Sendikal faaliyet kapsamında nöbet tutmama eylemi yapacaklarının altını çizen Sarısayın, "Nöbet eylemine katılacak olan üyelerimiz, genel merkez yönetim kurulumuzun kararı uyarınca sendikal faaliyetlere katılacaklarına dair görev yaptıkları okul ve kurum müdürlüklerine dilekçe vererek kurumunu bilgilendirecektir. Üyelerimiz, kuruma verecekleri dilekçeyle sendikal eyleme katılarak nöbet tutmayacağı tarihlerde okul ve kurum müdürlüklerinin gerekli idari tedbirleri almalarını isteyecektir. Nöbet tutmama eylemiyle ilgili olarak il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileriyle illimize bağlı okul/kurum müdürlüklerinin uyarılması, sendikal faaliyetlere engel teşkil edecek şekilde sözlü veya yazılı idari iş ve işlem gerçekleştirecek kamu görevlilerinin yukarıda izah edilen yaptırımlarla karşılaşacağının hatırlatılması, üyelerimizin nöbet tutacağı tarihlerde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için okul/kurum müdürlüklerince gerekli idari tedbirlerin alınması, okul/kurum müdürlüklerince nöbet eylemine katılacak üyelerimize yasalar çerçevesinde gereken kolaylığın gösterilmesi, yazımızın okul/kurum müdürlüklerine ve ilimizde görev yapan öğretmenlere duyurulması ve yazımız üzerine valiliğinizce yapılan çalışmalar hakkında tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini talep ederiz." dedi.