2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran öğretmenler, okul sıralarını kendileri zımparalayıp vernikliyor.

Erzincan merkezde bulunan Müşir Zeki Paşa Ortaokulu okul müdürü, müdür yardımcısı ve iki personeli ile birlikte 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları kapsamında okulun sıralarını vernikliyorlar. Yaz tatilinin başlaması ile üzerleri çizili olan sıralarını tadilat ettirmek isteyen Müşir Zeki Paşa Ortaokulu yöneticileri piyasadan aldıkları fiyat teklifleri fazla olunca okulda bulunan bin adet sırayı kendileri zımparalayıp vernikleme kararı aldı. 27 derslik ve 850 öğrencisi bulunan Müşir Zeki Paşa Ortaokulu Müdürü Kemal Erdoğan, Müdür Yardımcısı Akkar Bayat, Memur Yakup Gül, Hizmetli Yüksel Memeoğlu, gönüllü olarak alınan karar ile birlikte okula ait olan bin adet sırayı önce zımpara ile temizledikten sonra verniklerini atarak yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin kullanımına hazırlamak için çalışıyorlar.

Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bir açıklama yapan Okul Müdür Yardımcısı Akkar Bayat; “Yeni eğitim öğretim yılı çalışmaları içerisinde okul müdürümüz ile birlikte Erzincan da yapmış olduğumuz piyasa araştırması sonrasında okulumuzun temizliği ve okulumuzda ki sıraların yenilenerek öğrencilerimizin kullanımına hazır hale getirilebilmesi için Erzincan piyasanda ki esnaf arkadaşlar bizden 10 bin ile 12 bin TL arasında bir para talep ettiler. Okulumuzun bütçesinde böyle bir para olmadığı için okul müdürümüzle birlikte neler yapabiliriz diye düşündük. Okulumuzda bizde katkı vererek öğrencilerimizle, okulda ki çalışanlarımızla, çocuklarımızla katkı vererek okulumuzun temizliğini ve sıralarının yenilenerek 2015-2016 eğitim öğretim yılında okulumuzda ki öğrencilerimiz hazır hale getirilebilmesi için çaba sarf ediyoruz. 4-5 gün sonra okulumuz hazır bir hale gelmiş olacak. Okulumuza 2015-2016 yılında gelecek olan öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz rahat edecekler” dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Okul Müdürü Kemal Erdoğan, “2015-2016 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında bütün okullar gibi biz de bir takım hazırlık çalışmaları yapıyoruz. Okulumuzda ki bazı çalışmalar için bir piyasa araştırması yaptık. Baktık ki maddi gücümüzü aşıyor. Kendimiz karar verdik. Temizliğini yapıyoruz. Yaklaşık bin civarında bir sıramız vardı. Bunlarda yıpranmış durumdaydı. Bunları temiz hale getirip öğrencilerimizin kullanımına sunmak için bu çalışmayı yapıyoruz. Daha çok serin zamanlarda sabah ve akşam serinlikte bu çalışmaları yapıyoruz. Okulumuzda ki arkadaşlarımızın çoğu izinde onları çağırmadık. Burada ki mevcut arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı yaptık” dedi.