Türk Eğitim-Sen, okullardaki nöbet uygulamasına tepki için nöbet tutmayacaklarını açıkladı. Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, "Genel Merkezin aldığı karar doğrultusunda her ayın ilk haftası nöbet tutmuyoruz. Üyelerimiz bu konuda hazırlanan dilekçeleri okul idarecilerine vererek nöbet tutmayacak." dedi.

Şube Başkanı Nuri Eryıldız, Türk Eğitim Sen olarak nöbet görevinin bir angarya olduğunu, bu görevin öğretmenler tarafından yapılacaksa bunun karşılığında bir ücret ödenmesi gerektiğini Milli Eğitim Bakanlığına iletmelerine rağmen eğitimcilerin sorunlarına kulak tıkandığını savundu. İsim vermeden nöbet konusunda eylem yapan Eğitim Bir Sen'i eleştiren Eryıldız, "Bu yaşananlar karşısında bugüne kadar koltuk ve çıkar pazarlığı dışında bir şey yapmayanların şimdi çıkıp nöbetin angarya olduğunu söylemeleri çok manidardır." dedi.

"Nöbete ücret ödenmemesi konusunda bugüne kadar hiçbir çalışma yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu vurdumduymaz kararı karşısında Türk Eğitim Sen eylem kararı almıştır." diyen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, şöyle devam etti: "Genel Merkezin aldığı karar doğrultusunda her ayın ilk haftası nöbet tutmuyoruz. Üyelerimiz bu konuda hazırlanan dilekçeleri okul idarecilerine vererek nöbet tutmayacak. Bilinmelidir ki Bakanlık bu uyarılarımızı dikkate almazsa nöbet tutmama eylemi sadece her ayın ilk haftası olmaktan çıkacak, bütün günleri kapsayacak şekilde eylemimiz genişleyecektir. Nöbet tutmayan hiçbir üyemize ceza kesilemez. Okul idarecilerinin bu gibi söylemlerde bulunmaları sendikal eylemin engellenmesi kapsamında suçtur."