Aktif Eğitim-Sen Ankara şubesi üyeleri, Kimse Yok mu Derneği işbirliğiyle Ankara'da ihtiyaç sahibi 225 aileye gıda kolisi dağıttı. Aktif Eğitim-Sen Ankara Şube Başkanı Çağrı Eken, paylaşmanın verdiği mutluluğu üyeleriyle birlikte yaşadıklarını belirtti.

Ramazan ayında zirveye ulaşan yardımlaşma faaliyetleri, ihtiyaç sahipleri ile zenginleri buluşturuyor. Kimse Yok mu Derneği ile işbirliği yapan Aktif Eğitim-Sen Ankara Şubesi üyeleri de derneğin Mamak’taki merkezinde toplanarak, aldıkları gıda kolilerini yardıma ihtiyacı olanların evlerine götürdü. Aktif Eğitim-Sen Ankara Şube Başkanı Çağrı Eken, Ramazan’ın manevi bereketinden hissedar olmak için üyeleriyle birlikte böyle bir organizasyon düzenlediklerini ifade etti. Hazırlanan 225 koliyi aynı sayıdaki aileye ulaştırdıklarını dile getiren Eken, “Sosyal sendikacılığı ilke edinmiş Aktif Eğitim-Sen olarak Ramazan’da yaptığımız bu çalışma berekete vesile olacaktır. Bugün Kimse Yok mu’nun belirlediği 225 aileye Ramazan kumanyası dağıttık.” dedi.

2 BİN AİLEYE RAMAZAN KOLİSİ DAĞITILACAK

Kimse Yok mu Derneği, Ramazan süresince 2 bin aileye gıda kolisi dağıtacak. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine bayramlık elbise de hediye edecek. Kimse Yok mu Derneği Ankara Şube Başkanı İbrahim Çiçek, Ankara’da olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde fakir insanların iftar etmelerine katkı sağladıklarını dile getirdi.

Sosyal incelemeler neticesinde gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ettiklerini anlatan Çiçek, “Sosyal incelemelerde dramatik sahnelerle karşılaşıyoruz. Eşi cezaevine girmiş, aile içi şiddete maruz kalmış ya da eşi tarafından çocuklarıyla birlikte terk edilen, ciddi sıkıntı içindeki insanlarla karşılaşıyoruz. Bu insanlara hem Ramazan’da hem de diğer zamanlarda sahip çıkıyoruz, mağdur olmalarının önüne geçmeye çalışıyoruz. “ diye konuştu.

"ÇOK GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ"

Aslen Diyarbakırlı olan 7 çocuk annesi Mensure B. 11 yıl önce Ankara’ya göç etmiş. Kimse Yok mu ile 4 yıl önce tanışan Mensure B. eşinin dönem dönem inşaatlarda çalıştığını anlattı. 7 çocuğunu da okutmaya çalıştıklarını söyleyen Mensure B. “Kimse Yok mu Derneği gönüllülerinden Allah razı olsun” şeklinde dua etti.

Gıda yardımı alanlardan biri olan Altın Ç., bir yıl önce ailesiyle birlikte Gaziantep’den Ankara’ya gelmiş. Eşi cezaevine girince 3 çocukla bir başına kalmış. Yardımlarından dolayı gönüllülere teşekkür eden Altın Ç. “Bu iyiliği unutmak mümkün değil.” açıklamasında bulundu.

Gönüllülerin dağıttığı Ramazan kolilerinden alan Memnune D. ise “Bu çok güzel bir dayanışma örneği. Destek olanların sayısının artması için dua ediyorum” diye konuştu.