Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki ilkokul ve ortaokullarda görev yapan öğretmenler için işaret dili kursu açılıyor. Bu kursların amacı, okullardaki işitme engelli öğrenciler ile öğretmenler arasındaki iletişimi kolaylaştırmak ve bu öğrencilerin eğitim imkanından sınıfındaki diğer arkadaşlarıyla eşit şekilde yararlanmasını sağlamak.

Kursların açılmasıyla ilgili görüşlerini dile getiren Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, günümüzde işitme engelli öğrenciler için kaynaştırma eğitiminin öneminin arttığına dikkat çekti. Kaynaştırma eğitiminin başarıya ulaşmasında öğretmenin öneminin çok büyük olduğunu belirten Kuntoğlu, “Öğretmen eğitim amaçlarını gerçekleştirme yönünde çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu nedenle sınıfına ilk kez işitme engelli öğrenci gelecek olan sınıf öğretmenlerinin bu konuda yeterli bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Günümüzde işitme engellilerin eğitiminde kaynaştırma eğitiminin önemi artmış ve gerekli koşullar sağlandığında işitme kaybı olan çocukların kaynaştırma sınıflarında eğitim almalarının yararlı olduğu sonucuna varılmıştır. Böylece sınıfına ilk kez işitme engelli çocuk gelecek olan sınıf öğretmenlerinin en çok merak ettiği 'Bu çocuklarla nasıl iletişim kurarım?' soruları da cevabını bulacaktır.” dedi.

Toplam 40 saat üzerinden açılacak kurslar, hafta içi saat 17.30’dan sonra yapılacak. Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bu kurs, önce Adapazarı İlçe Milli Eğitim öğretmenlerinden başlayacak.