Kamu-Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, yöneticilikte süresi dolan öğretmenlerin açtıkları dava sonucu tekrar görevlerine döndüklerini, ancak yeni yapılacak değerlendirmede görev alanlara baskı yapılarak boş kağıt imzatıldığı iddia etti.

Kamu-Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, görev süresi dolan öğretmenlerin yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Antalya merkezde olduğu gibi Finike ilçesinde de yöneticilikte süresi dolan öğretmenlerin görevlerinin sonlandırıldığını hatırlattı. Seçme, bu işlem sırasında öğretmenlerin başarılarına değil hangi sendikaya üye olduklarına bakıldığını ve buna göre uygulama yapıldığını dile getirdi.

Hükümet yanlısı sendika üyesi olanların görevlerine devam ettirildiğini ileri süren Köse, “Bu konuda sendikamızın suç duyurusu üzerine ilçe Milli Eğitim Müdürüne idari yargı ve adli yargıda yargılanma yolu açılmış ve yargılanma devam etmektedir. Finike ilçemizde yöneticilere yönelik bu haksız, hukuksuz uygulamaların devam ettiğini görmekteyiz. Haksız yere görevine son verilen yöneticilerimiz yargıya başvurmuş, yargı sonucu görevlerine iade edilmişlerdir. Bu arkadaşlarımızın yeniden değerlendirmeleri yapılırken önemi gereğince değerlendirmeyi yapacak olan okul aile birliği başkanının ve diğer değerlendirmede bulunacak öğretmenlerin gizli ve hür iradeleri ile kendileri karar vermesi gerekir. Oysa Neşeli Lokantasına çağrılarak boş kâğıtlara imza attırıldığı söylentileri dolaşmaktadır.” dedi.

Köse, ilçe milli eğitim yöneticilerinin kendi istedikleri değerlendirmelerde bulunmadıkları takdirde soruşturma açmakla tehdit ettikleri duyumlarını aldıklarını söyledi. Haksız, hukuksuz uygulamaların biran önce bitmesini isteyen Köse, yargının göreve iade ettiği yöneticilerin biran önce görevlerine başlatılmalarını beklediklerini belirtti.