İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri tarafından sokaklarda yaşayan evsizler, soğuk havadan korunmaları için spor salonunda ağırlanmaya başlandı. Sağlık kontrolleri ve kişisel bakımları yapılan evsizlerin giyecek ihtiyaçları da karşılandığı salonda, bir döneme adını dolandırıcı olarak yazdıran Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan da kalıyor.

Yaklaşık 1 haftadır Zeytinburnu'ndaki tesislerde kaldığını anlatan oğul Parsadan, burada kendisine arkadaşlar edindiğini söyledi. Kendi gibi evsiz olan kişilerle birlikte sohbet ederek vakit geçirdiğini anlatan Parsadan şöyle konuştu: “Burada, yemek ve barınma hizmeti alıyoruz. Bazı eksikler var tabi ki. Buranın 12 ay açık kalmasın istiyoruz. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. İşsizlere iş bulunsun, yaşlı ve sakat olanların tedavi edilmesi gerekir.”

“DÜŞENİN DOSTU OLMUYORMUŞ”

Normal zamanlarda sokaklarda yaşadığını kaydeden Parsadan, “Parklar mekanımız oldu. Beni tanıyanlar gördüklerinde şaşırıyorlar. Sen bu hale nasıl geldin? diye soruyorlar. Düşmez kalkmaz bir Allah'tır. Herkesin başına gelebilir. Fakat düşenin dostu olmuyormuş. Bunu çok iyi anladım.” dedi.

Ailesinden birçok kişinin olduğunu ancak kimseden yardım göremediğini söyleyen Parsadan, “Zaten ben de görüşmek istemiyorum. Bir amcam var, aramıyor sormuyor. Çünkü düştük işin gerçeği böyle. Kız kardeşim Cansel Parsadan televizyon sunucusu ama iş bulamıyor. Böyle şeyler geliyor başımıza. Nasıl anlatayım ki? Buradaki ortam güzel, çok güzel bir hizmet var. Buranın 12 ay boyunca açık kalmasını istiyorum.” diye konuştu.