İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (OICC) Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadı, Denizli'nin Karahayıt beldesinde, ailesiyle birlikte bir hafta termal tedavi gördü. 1983'ten sonra sonrası 6 yıl Medine ve 9 yıl Mekke belediye başkanlıkları yapan Kadı, sağlık alanında bölgeyi çok beğendiğini ifade etti. Kadı'yı, kaldığı otelden ülkesi Suudi Arabistan'a, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin uğurladı.

'SAĞLIĞIN MERKEZİNE GELDİM'

OICC Genel Sekreteri Kadı, şifa merkezi Karahayıt’tan, termal sularından çok memnun kalarak ayrıldığını ifade eden Kadı, “Termal sağlık alanında tedavi amaçlı tercihimiz, Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi oldu. Zengin termal sularından faydalandık. Kaldığımız otelin hem mimari yapısı hem de sağlık turizmine yönelik sunduğu imkanlardan çok memnun kaldık. Dahası Pamukkale ilçesi, termal zenginliğinin yanısıra beyaz cennet Pamukkale ve antik şehirleriyle çok zengin bir yer. İnşallah ilk fırsatta yine Pamukkale ilçemize geleceğiz.” dedi.

Termal sağlık turizminde Pamukkale’yi tercih ettikleri için teşekkür eden Başkan Gürlesin de kendilerini tekrar ağırlamaktan onur duyacaklarını söyledi. Pamukkale'nin, zengin termal kaynakları ve tesisleriyle dünyaya sağlık dağıtan bir merkez olduğunu ifade eden Gürlesin, "Pamukkale Belediyesi olarak da termal sağlık turizmi potansiyelimizi, hem ülkemiz noktasında hem de dünya genelinde anlatmaya ve duyurmaya çalışıyoruz. Dahası termal sağlık turizmi noktasında, marka kent olma yolunda önemli adımlar atıyoruz. OICC Genel Sekreteri Sayın Omar Abdullah Kadı’yı da ilçemizde ağırlamanın onurunu yaşadık. Kıza zamanda yine bekliyoruz.” diye konuştu.