Ökkeş Şendiller tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU DOSYASI KAPATILIYOR!!!
Özel yetkili mahkemelerin kapatılması ile dosya K.Maraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. Dosya burada Cumhuriyet Savcısı Habip Korkmaz'a verildi. Savcı Korkmaz alel-acele bir kararla iki kişi dışında "soruşturmaya yer olmadığına" karar verdi.
Bu iki kişi: Helikopterdeki cihazları söken asker kişi hakkında basit hırsızlık suçundan dava açacak. Savcıya göre sökülen parçalar basitmiş. Hani Cumhurbaşkanı Gül "bu cihazları keçiler mi söktü" demişti ya. İşte O keçi hakkında  "basit hırsızlık" suçundan dava açacak. Diğeri ise "helikoptere ulaşıldı" diyerek Kayseri Valisi'nin açıklama yapmasına vesile olarak arama-kurtarmayı sabote ettiği iddia edilen K.Maraş istihbarat şubesinden Dursun isimli emniyet amiri. Bunun hakkında ise görevi ihmalden dava açılacak. Diğer bütün şahıslar hakkında takipsizlik kararı veriyor. Yani dosya kapatılıyor,6 kişinin kanının üstü örtülüyor.

Başbakanlık Müfettişleri Kahramanmaraş'ta..!

Burada esas dikkat çeken başka bir husus var ki; kanımızı donduruyor. K.Maraş Adliyesinde kaç gündür Başbakanlık ve Adalet(siz) Bakanlığı müfettişlerinin bu dosya üzerinde çalışma yaptığı ve bunun neticesi dosyanın kapatıldığı iddiaları kulaktan, kulağa dolaşıyor.
Zaten beş yıldan beri bir iddianame dahi hazırlanmamış olması bu sonucu baştan haber veriyordu.
BUNDAN SONRA NE YAPILMALI?
Bıçak kemiğe değil, iliklere işlemiştir. Adaletsizlik ve kasıt davul çala, çala gelmiştir. Ancak Muhsin Başkan'ın makamını işgal edenler bu hain suikastin "kaza olduğuna" Milleti inandırmaya çalıştılar baştan beri ."Hukuk içinde kalmalıyız" gibi basit ifadelerle yapılması şart olan kamuoyu oluşturma ve hak arama eylemlerinin önünü kesmişlerdir. Muhtemel ki bunu iktidar ve bir kısım derin çetelerin yönlendirmesi ile yapmışlardır.
Şimdilik bu tartışmalara girmeden yapılması gerekenleri değerlendirmek durumundayız.
Öncelikle hemen genişletilmiş bir istişare toplantısı yapılmalı. Bu toplantıya bütün dava arkadaşlarımız katılmalı ve bir kişi dahi dışarıda tutulmamalı. Böyle bir algının ortalığı akıl almaz bir şekilde gereceğini herkesin hesaba katması şarttır. Bu güne kadar "az olsun benim olsun" basit ve oportünist anlayışlar işi buraya kadar getirdi ve sabırlar tükendi.

BBP GENEL MERKEZİ AÇIKLAMA YAPMALI..!

Bu toplantıda acilen bir eylem planı hazırlanmalı ve uygulamaya konulmalı. Bunun şekli orada belirlenmeli.
Bu toplantıyı kurumsal olarak BBP düzenlemeli ve çok acil bir açıklama yapmalıdır. Ama tekrar ifade edelim ki hareketin yola çıktığı günden beri emek vermiş dava arkadaşlarımız mutlaka orada olmalı ve sorumluluk paylaşılmalı.
Parti apar topar kongre yapıp koltuk kotarma hesaplarından vaz geçmeli. Şehidimizin dosyası kapatılıp kanının üstü örtülürken kongre ve koltuk hesabı yapanları tarih, Alperenler ve bu millet affetmeyecektir.

HERKES SORUMLULUK ALMALI

Bu manada kaçacak olanlardan da hesap sorulmalıdır. Bu gün bu hesabın sorulması için hepimiz sorumluluk almaya hazırız. Bu manada görevden kaçan herkes kaçak ilan edilmeli ve hesabı sorulmalıdır.
Herkes görev başına, yetti artık.

BU KANIN HESABI GÖRÜLMELİ!
ADALET ARAYIŞI İÇİN ACİL EYLEM PLANI DEVREYE SOKULMALI.