Okmeydanı’nda, Bakırköy’deki ‘Grup Yorum’ konserine izin verilmemesi ve ardından yaşanan olayları protesto etmek isteyen şahıslar yasadışı gösteri yaptı. Polis, molotofkokteyli ve havai fişek atan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Mithat Paşa Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli bir grup, barikat kurup ateşe vererek caddeyi trafiğe kapattı. Bölgede güvenlik önlemi alan polis yasadışı eylem yapan gruba müdahale etti. Şahıslar polise molotofkokteyli ve havai fişekle saldırdı. Polis de biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla karşılık verdi.

VATANDAŞLAR EVİNE GİDEMEDİ

İzinsiz gösteri ve polis müdahalesinin olduğu bölgede oturan vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Polisin attığı biber gazından etkilenen vatandaşlar, kucaklarındaki çocuklarıyla olay yerinden hızla uzaklaşmaya çalıştı. Güvenlik önlemi alan polis, Mithat Paşa Caddesi ve bağlı sokaklarda oturanların girişine izin vermedi. Birçok kişi olaylar sebebiyle evine gidemedi. Polis ekipleri, göstericilerin astığı pankart ve afişleri de söktü. Yangın ihbarı sebebiyle mahalleye gelen itfaiye ekiplerinin de biber gazından etkilenmemek için gaz maskesi taktığı görüldü.

Okmeydanı’ndaki olaylar geç saatlere kadar devam etti.