Şişli’de yüzleri maskeli bir grup, özel halk otobüsüne taşlı ve molotofkokteylli saldırı düzenledi. Otobüs şoförünün kapıları açmasıyla yolcular kendini dışarı attı. Saldırganlar polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı. Özel halk otobüsünde maddi hasar meydana geldi.

Olay, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Halıcıoğlu-Okmeydanı Caddesi üzerinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Çıksalın-Eminönü hattında çalışan ve Harun Kılıç’ın kullandığı 34 ZL 6989 plakalı özel halk otobüsünün önü Anadolu Kahvesi mevkisinde yüzleri maskeli şahıslar tarafından kesildi. Şahısların otobüse taşla saldırması üzerine otobüs şoförü Harun Kılıç kapıları açarak yolcuların araçtan inmesini sağladı. Saldırganlar daha sonra durdurdukları otobüse molotofkokteyli atmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle şahıslar ara sokaklara kaçtı. Maskeli şahısların kaçarken otobüsün kontak anahtarını da aldığı öğrenildi. Saldırganlar Mithatpaşa Caddesi üzerindeki çöp konteynerlerini devirerek barikat kurdu.

Söz konusu adrese gelen itfaiye ekipleri otobüste incelemelerde bulundu. Bölgeye gönderilen çok sayıda zırhlı polis aracı çevrede güvenlik önlemi aldı. Otobüs şoförü Harun Kılıç, maskeli şahısların bir anda otobüsün önünü kestiğini ve taş atmaya başladıklarını söyledi. Otobüsün kapılarını açarak yolcuları tahliye ettiğini aktaran Kılıç, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bilgisini verdi. Saldırganlardan birisini kovaladığını ifade eden Kılıç, diğer saldırganların ise otobüsün kontak anahtarını da alarak kaçtığını dile getirdi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.