DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay, kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını söyledi. Ülkede her geçen gün kadın cinayetlerinin artmasının ürkütücü boyuta ulaştığını belirten Oktay, kadın cinayetleriyle anılan ülke olma yerine kadınların her alandaki başarılarının duyulduğu ülke özlemi içinde olduklarını kaydetti.

7 Haziran seçim çalışması kapsamında Manavgat'ta parti binasını ziyaret eden Oktay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, kadına şiddeti bir insanlık suçu olduğunu, kadına yönelik her türlü şiddeti DSP olarak her zaman kınadıklarını, kınamaya da devam edeceklerini ifade etti. Ülkede gelinen nokta itibariyle kadın cinayetlerinin ürkütücü bir boyuta ulaştığını ve sorunun kronik hale gelmesinin ise gelecek adına üzüntü verici olduğunu belirten Oktay, kadına şiddet ve insanlık dışı kadın cinayetlerine karşı toplumda 7'den 77'ye kenetlenme olması gerektiğini ve gür bir sesle dur denilmesinin aciliyet arz ettiğini kaydetti.

Dünya ekonomik formu 2011 yılında cinsiyet uçurumu açısından Türkiye'yi 135 ülkeden 122. sıraya koyduğunun altını çizen Oktay, Birleşmiş Milletler(BM) Kalkınma Programı 2011 İnsani Gelişme Raporunda Türkiye'yi İnsani Gelişim Endeksi bakımından 187 ülkeden 92. sıraya koyduğunu vurguladı. Oktay, şu bilgileri verdi: "Yine aynı şekilde baktığımızda Türkiye'de iş gücüne katılım oranı kadınlar açısından 1980 yılında yüzde 48 iken 2010'lu yıllarda bu rakam yüzde 28′lere düşmüştür. Bugün propaganda yaparken kadınlarımızdan saygıyla söz edip cennetin anaların ayağı altında olduğunu sadece seçim öncesinde hatırlayanları, kadınların doğuracağı çocuk sayısına müdahale edenleri bir de yukarıda sözünü ettiğim rakamlardan ne kadar sorumlu olduklarını düşünmeye davet ediyorum."

Kadınların hayatın her alanında yeteri ölçüde yer almaları için doğrultu tutarlılığı ve samimi bir siyasal duruşun gerekli olduğunu vurgulayan Oktay, sözlerini şöyle tamamladı: "Demokratik Sol Parti iktidarında kadına yapılan şiddete dur denecek, eğitim hamleleri ile kadına karşı zihniyet değişecek ve kadının ailenin korunduğu yasal düzenlemeler hayata geçirilecektir. Zaten 57. Ecevit hükümeti döneminde kadına pozitif ayrımcılık değil eşitlik sağlayan medeni kanun düzenlemeleri yapılmış, daha sonraki dönemlerde dahi yasa önergeleri verilmiştir.
23. dönemde milletvekillerimiz 8 Mart’ ın resmi tatil olması önergesini de Meclis'e vermişlerdir. Bu anlamda kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın ortadan kalktığı, eşit, bağımsız, refah içinde hayatın her alanında kadın katılımının olduğu bir Türkiye dileklerimle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlarım."