Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 3’üncü Geleneksel Altın Kepçe Yemek Yarışması gerçekleşti. Yarışmada, Samanyolu Televizyonu ekranlarında yayınlanan Yeşil Elma programının ‘Oktay Usta’sı Oktay Aymelek, Kırıkkaleli hanımlarla buluştu. Oktay Usta'nın birbirinden renkli eğlenceli yarışmalarıyla başlayan programda, en güzel yemek yarışması çekişmeli geçti. Programa yaklaşık bin kişi katıldı.

İşler Pastaneleri ana sponsorluğunda Gök Düğün Salonu’nda düzenlenen yemek yarışmasında kadınlar hünerlerini sergiledi. Yöresel yemeklerin oluştuğu yarışmada her kategoride dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. Yağmur Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Fikriye Sözeri, her geçen yıl artan bir ilgi ile gelişen yemek yarışmasının, doyumsuz güzelliklere sahip Kırıkkale bölgesinin oldukça farklı bir kültürel yapısını ortaya koyan mutfak kültürünün de yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti. Sözeri, geleneksel yemek kültürünün gelecek nesillere de aktarılması adına önemli bir misyon üstlenen bu tür yarışmaların da geçmiş kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasında itici bir güç oluşturacağını söyledi.

Sözeri, “Bu etkinlikte dünyaca ünlü aşçı Oktay Usta'yı Kırıkkaleli hemşehrilerimizle buluşturduk. Oktay Usta'nın Kırıkkaleli hemşehrilerimizle mutfak sırlarını paylaştığı programda kadınlar önlük, kep ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Çok yoğun ilgi gösterilen programa katılanlarla salon hemen hemen doldu. Programa katılanlar, Oktay Usta ile bol bol fotoğraf çektirme fırsatı buldular." dedi.

Yağmur Eğitim ve Kültür Derneği’nin böylesine bir etkinlik düzenlemesinin Kırıkkale için bir onur olduğunu belirten programın ana sponsoru İşler Pastahaneleri sahibi Mehmet İşler ise “Bu programla Kırıkkale’de büyük bir etkinliğe imza attılar. Kadınlar, televizyondan görebildiği Oktay Usta’yı tanıma fırsatı buldular.” diye konuştu.