İlkokul mezunu Zengin, küçük yaşlarda okumak için aldığı kitapları yıllarca biriktirdi. Kitapların önemli bölümlerini derleyip daktilo ile 20 kitap yazan Zengin, biriktirdiği kitapları değerlendirebilmek amacıyla evinin salonunu kütüphaneye çevirerek, vatandaşların kullanımına sundu.

Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklukta kazandığı kitap okuma alışkanlığının ilerleyen yıllarda aşka dönüştüğünü söyledi.

On yaşından itibaren okumak için aldığı kitapları evindeki dolaplarda muhafaza ettiğini belirten Zengin, "Bugüne kadar okuduğum kitaplar evimdeki dolaplara sığmayınca salonu kütüphaneye çevirdim. Vatandaşlar gelip burada kitap okuyorlar. Evinde okumak isteyenlere de isim ve adres yazarak, kitap veriyorum" dedi.

Gençlere kitap okumalarını tavsiye eden Zengin, kütüphanesinde her türlü ansiklopedi, tarihi, kültürel ve dini eserlerin bulunduğunu kaydetti.

- Daktilo ile yazmak zor gelince 80 yaşında bilgisayar öğrendi

Zengin, kütüphanesinin kendi yazdığı şiir ve derleme kitaplarla daha da zenginleştirdiğini ifade etti.

Kitap okuma ve yazma alışkanlığı sayesinde bilgisayar öğrenmek zorunda kaldığını dile getiren Zengin, şunları kaydetti:

"Biriktirdiğim 2 bin 500 eseri okuyarak, edindiğim önemli bilgileri not aldım. Bunları daktilo ile yazarak 20 kadar kitap sahibi oldum. Daktilo ile yazmak hem zaman kaybı, hem de zor olduğu için bilgisayar kullanmasını öğrendim. Şimdi yaptığım araştırma ve derlemeleri bilgisayarda hazırlayarak kitap haline getiriyorum." 

Zengin, son olarak yazdığı "Arzuhal" isimli şiir kitabını ücretsiz olarak hediye ettiğini sözlerine ekledi.