Kırşehir’in Kaman ilçesinde hayırsever Osman Kulaksız, adının verilmesi şartıyla arsasını bağışlayıp yapımına öncülük ettiği endüstri meslek lisesinin faaliyete geçmesi sonrası gerek isim, gerekse okulun başka liseye dönüştürülmesi nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığını yazdığı mektupla dile getirdi. Kulaksız, "Yardım eden eller mi suçlu?" diye sitem etti.

Kamanlı hayırsever Osman Kulaksız, 2008 yılında Müderris mahallesinde ana yol üzerinde bulunan 18 bin metrekare arazisini, 22 derslikli okul yapılması için bağışladı. Osman Kulaksız'ın kendi adının verilmesi şartıyla bağışladığı arazide yaptırılacak okul, Türk Telekom'un okul kampanyası ile birleştirildi ve 2008 yılında inşaatı tamamlandı. Okula ‘Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ adı verildi. Ancak resmi açılış töreni yapılmadı.

Okul, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında faaliyete başladı. Ancak, atölye binalarının yetersiz kaldığı ileri sürülen endüstri meslek lisesi, 2009 yılında eski binasına taşındı. Boşaltılan binaya ise aynı yıl içerisinde Tarım Meslek Lisesi kurularak eğitim öğretime başladı. Osman Kulaksız'ın bağış şartını hatırlatarak itiraz etmesi üzerine bina yeniden endüstri meslek lisesine çevrildi. Bu yıl ilk mezunlarını veren Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri için tören düzenlendi. Ancak törene, Osman Kulaksız'ın çağrısına rağmen yetkililerden hiç kimse katılmadı.

Bağışladığı araziye yapılan okulun tabela parası ve ilk mezunları onurlandırmak için verilecek plaketin masrafını bile kendi cebinden karşılan hayırsever Kulaksız, 2008 yılından bu yana yaşadığı ilgisizliği ve sorunları anlatan bir mektup yazdı. “Tek şartım yapılacak okula adımın verilmesiydi. Önüne Türk Telekom ilave ettiler. Benim ne alakam var Telekom’la.” diyen hayırsever Kulaksız, mektubunda şunları kaydetti: “Okul yapıldıktan sonra ismi ‘Türk Telekom Osman Kulaksız Meslek Lisesi’ idi. Yine parasını vererek koca koca levha yazdırdım. Levhayı asarken bırakın kimsenin yardıma gelmesini, cıvata takmak için okuldan elektriği zor aldım. Şimdi ise okulun ismi değişti. Bırakın açılış yapmayı nerde ise ismimi sildireceklerdi. 4 sene bitti, okul mezun verecek. Ben de 'çocuklar sevinsin ve okumaya heveslensinler' diye, 'birinci, ikinci ve üçüncüye plaket vereyim' dedim. Vereceğimi de yerel yöneticilere, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve eski Milletvekili Mikail Arslan’a bildirdim. Hiçbiri ya kendileri ya da temsilcileri teşrif bile etmediler. Bir tane öğrenci velisi bile yoktu. Şimdi soruyorum size, okumaya heves etmeyen mi, yoksa yardım eden eller mi suçlu?”

Hayırsever Kulaksız'ın hayal kırıklığını kaleme aldığı mektupla ilgili görüşleri için aranan Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Dağıstan telefonlara cevap vermedi.