Eyüp’te bir lisede okuyan iki öğrenci, teneffüste okul bahçesindeyken kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından pompalı tüfekle vuruldu. Bacaklarına saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanan öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Polis, ‘kız meselesi’ sebebiyle gerçekleştiği iddia edilen olayla ilgili bir kişiyi arıyor.

Olay, saat 15.30 sıralarında Merkez Silahtarağa Caddesinde bulunan Eyüp Anadolu Lisesi’nin bahçesinde meydana geldi. Teneffüs saatinde bahçeye çıkan 11. sınıf öğrencisi Barış B. ve Cemal Y.’ye okul dışından kimliği belirsiz bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. İki öğrenci açılan ateş sonucu tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı. Ardından saldırgan şahıs tüfekle olay yerinden kaçtı.

Okul yönetiminin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri yaralanan iki öğrenciyi ambulansla hastaneye götürdü. Tedavi altına alınan öğrencilerin hayati tehlikeleri olmadığı öğrenildi. Olayın ardından okula gelen çok sayıda polis, çevreyi emniyet şeridi ile kapattı. Polis ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı.