Bursa’da bir öğretmen, okul bahçesinde nöbet tuttuğu sırada uyardığı bir öğrencinin yakınları tarafından dövüldü. Burnu kırılan öğretmenin mesai arkadaşları, şiddet olayını protesto etti.

Merkez Nilüfer ilçesi Görükle Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde önceki gün meydana gelen olayda, öğretmen Kudret Şahin, bir öğrencinin yakınlarının saldırısına uğramış, ağır yaralanmıştı. Burnu kırılan ve 6 günlük iş göremezlik raporu alan öğretmenin saldırganları da gözaltına alındı.

Kudret Şahin’in mesai arkadaşı öğretmenler, okul bahçesinde toplanarak yaşananlara tepki gösterdi. Ellerinde tuttukları harflerle, “Öğretmenime Dokunma” yazısı oluşturan öğretmenler, “Bakan uyuma, öğretmene sahip çık” şeklinde slogan attı.

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Mustafa Sarıgül, bir hafta önce benzer saldırının Mudanya Mütareke Okulu'nda meydana geldiğini hatırlattı. Dün de Kudret Şahin öğretmenin saldırıya uğradığını belirten Sarıgül, toplumun mimarı olan öğretmenlerin böyle bir saldırıyı hak etmediğini kaydetti. Öğretmenlerin şiddet sarmalından kurtarılması gerektiğini ifade eden Sarıgül, her türlü tedbirin alınmasını istedi.

Öncelikle öğretmenlere değer verilmesi gerektiğinin altını çizen Sarıgül, “Güvenlik tedbirleri de artırılmalı. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu menfur olayın tekrar etmemesi için buradayız. Öğretmenimiz Kudret Şahin, bazı öğrenciler ödevlerini yapmadığı, sorumluluklarını yerine getirmediği için ikaz etmiş. Öğrencilerden bir tanesi veliyi yanlış bilgilendirmiş. Öğrencinin iki yakını gelerek öğretmenimizi bahçede nöbet tuttuğu sırada darp etmiş. Öğretmenimizin burun kemiği kırıldı. 6 gün iş yapamaz raporu aldı. Bu çok üzüntü verici bir olay.” diye konuştu.