Antalya’nın Kepez ilçesindeki Özel Toros Feriha Öpçin İlköğretim Okulu’na devletin birçok kurumundan görevli memurlar, polis eşliğinde denetime geldi. Yapılan denetim esnasında yaşanan diyaloglar ise dikkat çekti. Okula teftişe gelen ekipler ‘Işıldağınız otomatik yanıyor mu?’, ‘Park yapılamaz levhanız var mı?’ şeklinde okul yönetimine sorular yöneltti. Baskında görev yapan komiserin 10 yıldır polis olarak görev yaptığını, ilk kez bir okula denetime gittiğini söylemesi dikkat çekti.

Antalya’nın Kepez ilçesinde hizmet veren Özel Toros Feriha Öpçin İlköğretim Okulu’na devletin birçok kurumundan görevli memurlar okula denetime geldi. Baskında Milli Eğitim'den görevli olduğu söylenen bir kişinin okula gelir gelmez masalara vurduğu, etrafına korku salmaya çalıştığı iddia edildi. Gelen ekipte yer alan polislerin ise ‘biz buraya okulu kapatmaya geldik’ demesi ise okul yönetimi tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

DENETİMDE İLGİNÇ SORULAR DİKKAT ÇEKTİ

8 ayrı kurumdan denetlenen okulda, gelen memurların görevlilere sordukları sorular dikkat çekti. Okul denetimi sırasında ‘Işıldağınız otomatik yanıyor mu?’, ‘Park yapılamaz levhanız var mı?’, 'Çöp tenekesinin üzerinde çöp kutusu yazıyor mu?’, ‘Filigram var mı? şeklinde okul görevlileri ve yönetimine sorular yöneltildi. Eksik olan sorulardaki maddelerin ise tutanaklara geçirildiği ifade edildi.

GÖREVLİ POLİSTEN İLGİNÇ DİYALOG: 10 YILDIR İLK KEZ OKUL DENETİMİ YAPIYORUM

Toros Koleji’ne baskına gelen polis memurlarıyla okul yönetimi arasında zaman zaman hararetli tartışmalar yaşandı. Kendilerinin Valilik tarafından görevlendirildiklerini belirten polisler, ‘biz buraya okulu kapatmaya geldik’ şeklinde sözler söylediği iddia edildi. Okulda görevli bir öğretmenin '15 yıllık öğretmenim okul denetimine ilk kez polis geldiğini görüyorum’ şeklinde soru yöneltmesi üzerine baskına gelen bir polis memuru ise şu ifadeleri kullandı: “Ben de öğretmen çocuğuyum, 10 yıldırım memurum. İlk defa okul denetimine geliyorum. Seneye gelip gelmeyeceğimi bilmiyorum seneye derlerse ki git, yine geleceğiz.”

'KAPATMAK İÇİN BAHANE ARADIKLARI BELLİ'

Okullarında herhangi bir eksiklik olmadığını ve rahat olduklarını ifade eden Özel Toros Feriha Öpçin İlköğretim Müdürü Fatih Şahan, “Polisle bir okulun basılması çok üzücü bir olaydır. Ülkemizin böyle bir imtihan verirken okula yapılan baskın bizi çok üzmüştür. Çöp bidonun üzerinde çöp kutusu yazıyor mu, filigran var mı? Çevreye çöp atılıyor mu? Trajikomik sorular sordular.” dedi.

Belediyeden gelen ekiplerin inceleme yaptığı sırada takıldığı en ufak şeyleri bile polis memurlarına sorduklarını söyleyen Şahan, güvenlik güçlerinin telefonla hemen kurumları ve diğer arkadaşlarını arayarak ‘burada şöyle bir şey var. Bu okul kapatma sebebi mi’ şeklinde arkadaşlarına durumu bildirdiklerini ifade etti. Şahan, polislerin ‘biz buraya okulu kapatmaya geldik’ sözleriyle de karşı karşıya kaldığını vurguladı.

‘8 AKSER ŞEHİT OLURKEN, ANTALYA’DA İLİM YUVALARI BASILIYOR’

Okulun yapımında emeği geçmiş ve aynı zamanda emekli öğretmen olan Salih Kaya’nın polis memurlarıyla girdiği diyaloglar dikkat çekti. Kaya’nın polis memuruna ‘Doğu’da 8-9 askerimiz, polisimiz şehit olurken sizin ilim irfan yuvalarına denetlemenizi anlayamıyoruz’ demesi kameralara yansıdı. Daha sonra açıklama yapan Salih Kaya, kendisinin okula tamamen tesadüfen geldiğini ve denetimle karşılaştığını belirtti. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen bir arkadaşın masaları yumruklayarak, korku salmaya çalıştığını savunan Salih Kaya, şunları söyledi: “Kimlik kontrolü yapmaya çalışıyorlar. Polis kimlik kontrolü yaptı, biraz agresifleşti bağırmaya başladı. 'Biz burayı kapatmaya geldik'. Doğu’da bu kadar vatan evladı şehit olurken birlik beraberlik zamanıyken milletin polisiyle bütünleşmesi gerekirken arkadaşların ayrıştırıcı tavır takınmaları biraz garibime gitti. Keşke bu arkadaşların ellerinde bir belge olsa. Bir polisin okul denetiminde ne işi var bilmiyoruz. Polis memuru arkadaşları yönlendiriyordu ve gülerek 'buralar kapanacak' diye konuşuyordu.”

İTFAİYE EKİBİNİN İLGİNÇ ÖLÇÜM YÖNTEMİ

Denetim sırasında itfaiye görevlilerinin olmaması üzerine polislerin, itfaiye arayarak ekip istemesi dikkat çekti. Daha sonra okula denetime gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden görevli memurun okulun bazı bölgelerini eliyle ve boyuyla ölçmesi ilginç görüntülere sahne oldu.